28 / 03 / 2024

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nde son durum!

Samsun Gülsan Sanayi Sitesi'nde son durum!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, “Gülsan Sanayi esnafımızı asla mağdur etmeden onları en uygun yere taşıyacağız." diye konuştu



 

Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Sanayi Siteleri Dairesi Başkanı Caner Koçoğlu, Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ve 2 uzman personel Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti ve Gülsan Sanayi’nin kaldırılması hakkında istişarelerde bulundu.

 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile Samsun Kamalı taraflarında arazi incelemeleri yapan Başkan Ziya Yılmaz'a Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ve Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak eşlik etti.

 

ESNAFIMIZ ASLA ENDİŞE DUYMASIN

 

Gülsan Sanayi Sitesinin imarsız ve plansız bir alan olduğunu dile getiren Başkan Ziya Yılmaz konuyla ilgil olarak, "Bu bölgenin yapılaşma hakları yok. Şehrin adeta kanayan bir yarası bu bölge. Kentsel Dönüşüm projeleri kapsamında sanayi sitesini imarlı ve planlı bir alana taşıyoruz. Alanın bulunduğu yeri de kültürel, sosyal ve dini tesislerle donatarak büyük bir projeye imza atmış olacağız. Gülsan Sanayi Sitesi yaklaşık 130 bin metrekarelik bir alan. 130 bin metrekarelik alanın içerisinde muhtemelen 35 bin metrekarelik bir külliye, büyük bir mabed ve bu mabedin etrafında bir külliyede olması gereken kültür siteleri yer alacak. Tüm bunları yaparken sanayi esnafını da asla mağdur etmeyeceğiz." diye konuştu.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi

 


Geri Dön