19 / 04 / 2024

Samsun İlkadım Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni yarın!

Samsun İlkadım Gençlik Merkezi'nin temel atma töreni yarın!

İlkadım ilçesine yapılacak Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin temelleri yarın saat 11.00'de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımlarıyla atılacak.



İlkadım ilçesine yapılacak Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'nin temelleri yarın saat 11.00'de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımlarıyla atılacak. Açılış öncesinde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, inşaat alanını gezdi. 


İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Çatalarmut Eski Fen İşleri Şantiyesi alanına kazandırılan Türkiye'nin en büyük gençlik merkezinin temel atma töreni öncesi inşaat alanını gezdi. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Erdoğan Tok, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımlarıyla temeli atılacak tesisin Türkiye'de benzerinin bulunmadığını ifade etti.


"UYUM, ŞEHRE YATIRIM KAZANDIRIR"

Koordineli ve uyumlu çalışmanın Samsun'a yatırım kazandırdığını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Seçimlerden verdiğimiz sözün arkasında durarak hükümet yatırımlarını İlkadım İlçemize çekeceğiz demiştik. Girişimci ruhumuz,  Ankara  ile olan diyaloğumuz, tecrübe ve birikimlerimizle Çatalarmut Mahallemize Türkiye'nin en büyük Gençlik Merkezi'ni kazandırıyoruz. Bu yatırımı çekmek, büyük çaba ve uğraş gerektirir. Yatırımı, ilçemize çekmek için çok ter döktük. Ankara-Samsun arasında mekik dokuduk. İlçemize böyle büyük bir yatırımı kazandırmak uyumlu ve koordineli çalışmaktan geçer. Uyumlu çalışmanın şehre ve kente faydası vardır. Bu konuda gençlik merkezimizin ilçemize kazandırılmasında başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz ve tüm parti teşkilatı mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


GENÇLER SPOR VE SANATLA MEŞGUL OLACAK

İlkadım Belediyesi'nin Çatalarmut'taki eski Fen İşleri Şantiyesi'ndeki alanı Gençlik ve Spor Bakanlığına tahsis ettiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " Gençliğimizi önemsiyoruz. Çünkü gençlik toplumun geleceğidir. Hayata geçireceğimiz Türkiye'nin en büyük gençlik merkeziyle kötü alışkanlıklardan kurtarmak için toplumumuzun sesi ve nefesi olan gençlerimizin enerjisini spor ve sanata yönlendirerek harcamasını sağlayacağız. Eskiden şantiye olarak kullandığımız 5 bin 246 metrekarelik alanda İlkadımlı gençlere yeni bir sosyal alan sunacak ve kurslarla hizmet verecek olan gençlik merkezi içerisinde; voleybol ve badminton spor sahaları, 600 kişilik çok amaçlı salon, gençlerin katılacağı el sanatları, folklor ve müzik kursları, fitness salonu, 4 adet derslik, zeka oyunları ve bilgisayar dersliği, kütüphane bulunacak" diye konuştu.


Habertürk


Geri Dön