28 / 03 / 2024

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm isteği artıyor!

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm isteği artıyor!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Arzumuz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirmek. Halkımızın rızası doğrultusunda çalışmalara başlayacağız" dedi.



Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, komşu iftarları kapsamında Selahiye, Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahalleleri sakinleri ile bir araya geldi. 


Üç mahalleyi bir araya getiren iftar öncesi mahalle sakinleri ile tektek görüşen Başkan Tok, bölgede en çok merak edilen konu olan kentsel dönüşüm ile ilgili açıklama yaptı. Tok, "Halkımızın rızası doğrultusunda yerinde dönüşüm çalışmalarına başlayacağız. Görüyorum ki, halkımızın da her geçen gün bu isteği artıyor" diye konuştu. 


Yerinde dönüşüm çalışmalarının İlkadım'ın çehresini önemli ölçüde değiştireceğini kaydeden Tok, "Hastanebaşı ve Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerimizin merak ettikleri konulardan en başında yerinde dönüşüm geliyor. Kökçüoğlu MahaÜesi'nin sorunlarını bilen bir kardeşiniz olarak 2004-2009 yılları arası belediye başkanlığım döneminde Kökçüoğlu ve Hastanebaşı Mahallelimiz için bir kentsel dönüşüm çalışması başlattık. O zaman bu mahallelerimizin inşaat emsal değerlerini çok yükselttik. Halkımız, bizi tekrar bu göreve getirdiği gün bu mahaUelerimizin imar durumu üe ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz . Arzumuz kentsel dönüşümü yerinde dönüşüm olarak gerçekleştirmek. Hastane ve Kökçüoğlu Mahallelerinde bu dönüşümü gerçekleştirme oranımız oldukça yüksek. 

Gördüğüm kadarıyla artık halkımız, bunu bekliyor. Bizler vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çalışma yapacağız. 

Çünkü inşaat haklarını çok yükselttik. 1.40 emsali, 4 emsale yükselttik. Allah'ın izniyle vatandaşlarımızı mağdur etmeden yerinde dönüşümü gerçekleştireceğiz. Bizler adaları oluşturduk ama halkımız istemez ise bizler zorla bir şey yapmayacağız. Razı olduğunuz an, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. 

Razı olma noktasında yüzde 8090 oranını halkımızda görüyorum" şeklinde konuştu. 

Ramazan ayının manevi havasında Ilkadımh vatandaşlar ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, "İlkadım Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen komşu iftarları programı mahallelerimizde birlik ve beraberliği sağlıyor. Bizler de bu mübarek Ramazan ayının manevi havasında sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

AK belediyecilik anlayışın sağladığı bu anlamlı programlar sosyal belediyeciliğin çok iyi örneklerini sergiliyor" ifadelerini kullandı. 


Anayurt


Geri Dön