19 / 04 / 2024

Samsun İlkadım'da metruk binalara sıkı takip!

Samsun İlkadım'da metruk binalara sıkı takip!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, metruk binalarda incelemelerde bulundu. Tok, binalarda tedbirlerin artıralacağını söyledi.



Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, metruk binalarda tedbirleri artıralacağını söyledi. 


İlgili binada arsa sahibi ve müteahhit arasında mahkeme sürecinin devam ettiğini söyleyen Tok, ''Bizim oraya direkt müdehale etme şansımız olmuyor. Yoksa hemen yıkacağız. Daha önce ilçemizde sahibi olmayan ve bu durumda olan birçok binayı yıktık. Daha önceki dönem belediye başkanı, metruk olduğu gerekçesiyle bir vatandaşın binasını yıkmıştı. Mevzuata uygun olmayıp, sahibini bulmadığı için vatandaş belediyeye dava açtı ve biz 250 bin TL ödedik. Böyle kanuni süreçler de var. Dolayısıyla çok büyük bir binadan bahsediyorsunuz, kanuni olarak da böyle bir hakkımız yok" açıklamalarında bulundu.


Geçmişte birden fazla defa binanın çevresini ve girişlerini demirlerle kapattıklarını söyleyen Tok, ''Son kötü olaydan sonra orasıyla ilgili yeni bir planlama yapıyoruz. Binanın görselliği de sorun yaratıyor. Çünkü çevresindeki binalar güzelleşmiş, orada kötü bir bina görüntüsü de var. Daha sıkı bir tedbirlerle, maliyeti yüksek olmasına rağmen dışına bir giydirme yapmamız söz konusu olabilir. Geçmişte tedbir aldık ancak daha ciddi ve sıkı bir şekilde tedbirler alacağız.'' dedi.




Haber Gazetesi


Geri Dön