24 / 04 / 2024

Samsun-Kalın Demir Yolu Hattı 2017'de tamamlanacak!

Samsun-Kalın Demir Yolu Hattı 2017'de tamamlanacak!

Avrupa Birliği (AB) hibesiyle gerçekleştirilen en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattı Modernizasyonu Projesi Yapım Sözleşmesi imzalandı.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, söz konusu projenin 220 milyon avroluk hibesiyle en yüksek meblağlı proje olma özelliğine sahip olduğuna vurgu yaptı. Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Modernizasyon Projesi Yapım Sözleşmesi İmza Töreni Rixos Grand Ankara'da gerçekleştirildi. AB hibesiyle gerçekleştiren en yüksek meblağlı proje sözleşmesi olan, Samsun-Kalın (Sivas) Demiryolu Hattı Modernizasyonu Projesi Yapım Sözleşmesi'nin imza törenine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, AB Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela Szombati, Projenin yüklenici firması Çelikler Flolding Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Çelik ve Devlet Demiryolları Genel Müdürü Ömer Yıldız katıldı. Söz konusu projeyle AB Katılım Öncesi Mali Aracı (IPA) fonları kullanılarak Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle modernizasyonu gerçekleştirilecek olan Samsun-Kalın Demiryolu Flattmm hizmet süresinin uzatılması ve hattın kapasitesinin artan ihtiyaçlara cevap verecek şekilde iyileştirilmesi sağlanacak. 24 Temmuz 2014 tarihinde ihale ilanının yayınlanması ile başlayan ihale süreci 12 Haziran 2015 tarihinde Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş. liderliğindeki Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve AZD Praha s.r.o. Ortak Girişimi ile Sözleşme Makamı olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı arasında imzalanan sözleşme ile tamamlandı. "Kuzeyi Güneye, Türkiye'yi Geleceğe Taşıyoruz" sloganıyla yürütülecek olan projede, 378 kilometrelik hattın altyapı ve üst yapı standartlarının yükseltilmesi ve sinyalizasyon sistemi kurulması neticesinde 2017 sonunda hat işletmeye hazır hale getirilecek. 


"PROJEYE KENDİ BÜTÇEMİZDEN 39 MİLYON AVRO KAYNAK AYIRACAĞIZ" 

Törende konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, söz konusu projenin 220 milyon avroluk hibesiyle en yüksek meblağlı proje olma özelliğine sahip olduğuna vurgu yaptı. Projeye kendi milli bütçelerinden yaklaşık 39 milyon avro tutarında kaynak ayıracaklarını söyleyen Bugün, şunları kaydetti: "Proje kapsamında hattın altyapı ve üst yapısının rehabite edilmesi ve sinyalizasyon sitemin kurulması gerekir. Projeyi inşallah 2017 sonuna kadar tamamlayacağız. Söz konusu işbirliğinin iki döneminde de devam edeceğine, başarısının daha da yükseleceğine inancım tamdır. Üzerinde çalışmakta olduğumuz Halkalı Hattı ile Demiryolu Hattı projesi de AB hibe programı kapsamında önümüzdeki dönemlerde gerçekleştirmeyi planladığımız projeler olarak görüyoruz.''


Ankara Son Söz







Geri Dön