29 / 03 / 2024

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye mal olacak!

Samsun Müzesi 65 milyon TL'ye mal olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Samsun Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa olarak hayata geçirdiği "Samsun Müzesi"nin proje tutarı 65 milyon TL.



 

İnşaat çalışmalarına başlanan ve 2019 yılında bitirilmesi planlanan Samsun Müzesi 13 bin metrekare alan üzerinde hayata geçiriliyor.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı konuyla ilgili olarak, "Proje kapsamında Tohum Sertifikasyon ve Tarımsal Araştırma Merkezine ait binaları ile MİT Bölge Başkanlığının yeni yerine taşınması ile meydana çıkan 13 bin 214 metrekarelik alanda yapılacak ve Türkiye’nin en modern binalarından birisi olacak. Samsun Müzesinin mimari, statik, mekanik ve elektrik, teşhir ve tanzim projeleri Müzeler Genel Müdürlüğü görüşleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyemizce tamamlanmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile Belediyemiz arasında yapım şartlarını düzenleyen protokol imzalanmış olup bu kapsamda yapım işinin ihalesi 3 Temmuz 2017 tarihinde yapılmış olup çalışmalar başlatılmıştır. Projenin finansmanının yüzde 75’i Kültür ve Turizm Bakanlığı, yüzde 25’i Büyükşehir Belediyesince karşılanacaktır. Yapı içerisinde sergi alanı, hediyelik eşya satış mekanları, yeme-içme alanları, toplantı ve eğitim salonları bulunacak olup projenin temel kazı, dolgu, drenaj ve temel yalıtım çalışmaları da tamamlanmıştır. Projemizin kaba inşaat çalışmaları devam etmekte olup 2019 yılı Şubat ayında bitirilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.


Geri Dön