20 / 04 / 2024

Mamak'ın ilk devlet hastanesi 65 milyon TL'ye hayata geçiriliyor!

Mamak'ın ilk devlet hastanesi 65 milyon TL'ye hayata geçiriliyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilk adımları atılan hayalindeki hastane projesini HT Ankara'ya anlattı. 65 milyon TL'ye mal olacak 200 yataklı devlet hastanesinin temel atma töreni ise bahar aylarında yapılacak...



Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilk adımları atılan hayalindeki hastane projesini HT Ankara'ya anlattı. 


65 milyon TL'ye mal olacak 200 yataklı devlet hastanesinin temel atma töreni ise bahar aylarında yapılacak AK Parti tarafından başkanlığına yeniden aday gösterilen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilk adımları atılan hayalindeki projeyi HT Ankara'ya anlattı. Akgül, "Mamak tarihinde ilk defa böyle bir uygulama oluyor. Mamak'ın ilk devlet hastanesi hayata geçiyor" dedi. Projesi tamamlanan hastanenin temel atma töreninin bahar aylarında yapılacağını ifade eden Akgül, 200 yataklı hastane projesinin 65 milyon TL'ye mal olacağını belirtti. 


YEŞİLBAYIR'A YAPILIYOR 


Devlet Hastanesi, Yeşilbayır Mahallesi'nde bulunan kentsel dönüşüm konutlarının hemen önüne yapılacak. Samsun Yolu kenarında inşaa edilecek hastane projesi hakkında bilgi veren Akgül, "Bakanlık ile yazışmalar tamamlandı. Bu saatten sonra hastane projesinin dönüşü yok. 


Nisan ve Mayıs gibi temeli atılacak. Projesi ve arsa yeri belirlendi" şeklinde konuştu. Projenin 65 milyon TL'ye mal olacağını açıklayan Akgül, ilçenin tarihinde ilk defa devlet hastanesine sahip olacağını kaydetti. Hastane projesine itiraz süreçlerinin de sona erdiğini aktaran Akgül, "Hastanemiz 200 yatak kapasitesine sahip olacak. Mamaklıların tüm sağlık ihtiyacını karşılayacak" dedi. 


Belediye Başkanı Akgül, "Mamak artık eskisi gibi çöplük ve cezaevi ile anılmayacak" şeklinde konuştu. İsmail ÖZYURT Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçeye ilk kez yapılacak hastane projesinin detaylarını HT  Ankara  muhabiri ismail Özyurt'la paylaştı. 


Habertürk Ankara


Geri Dön