23 / 04 / 2024

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

Samsun Vezirköprü'de 2014'te inşa edilen devlet hastanesi yaklaşık 3 ay önce hizmete sunuldu. Hastanenin son halini görüntüleyen CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, "Hastanenin tavanında akma, duvar ve merdivenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış" diye konuştu.



Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 2014'te 150 yataklı olarak inşaatına başlanılan ilçe devlet hastanesinin yüzde 75’inin tamamlanmasının ardından 2016'da inşaatı yüklenici firmanın ekonomik sıkıntıları sebebiyle durdu.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; 2017'de ise firmanın tasfiyesi gerçekleştirildi. Kalan yüzde 25’lik kısım için yeniden ihale yapılacağı ve 2018 yılı sonuna kadar tamamlanacağı açıklanan hastane ancak Kasım 2020'de hizmete sunuldu. 

Yatak sayısı 200’e yükseltilen hastanenin maliyeti de yaklaşık 45 milyon TL'ye ulaştı. Açıldıktan sonra vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine CHP İlçe Başkanı Onur Bayburtlu hastaneye giderek incelemelerde bulundu. 

Samsun Vezirköprü de yeni yapılan hastane için dökülüyor iddiası!

HASTANE 3 AYDA DÖKÜLMEYE BAŞLADI

Bayburtlu, hastaneni 3 ayda dökülmeye başlandığını dile getirdi.

Hastanede dökülen, çatlayan, çöken kısımları görüntüleyen Bayburtlu, “Binaların yapımına başlanıyor ama bitirilemiyor. Tam bitti bitecek derken, müteahhit kaçıyor. Yenisi geliyor yarıdan aldığı işi bitiriyor. Ancak, zamanla ya göçüyor ya da güçlendirilmesi gerekiyor. Hastanenin tavanında akma, duvar ve merpenlerde çatlaklar var. Tavan alçı kaplamaları kırılmış, dışarıda asfalt çökmüş. Bu projeleri teslim edeninden teslim alanına kadar herkes araştırılmalı. 10 köye hizmet verecek köprü açılmadan çöktü. Hastane 3 ayda dökülmeye başladı. Bu milletin bir kuruşunun hesabı tüm yetkililerden sorulmalıdır” şeklinde konuştu.

Nazilli'de inşaat halindeki apartmanı soydular!


Geri Dön