23 / 04 / 2024

Samsun Zeytinlik'teki kentsel dönüşüme halktan destek!

Samsun Zeytinlik'teki kentsel dönüşüme halktan destek!

Samsun İlkadım İlçesi Zeytinlik Mahallesi sakinleri, 2020 yılında başlayacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bölgenin çok daha güzel hale geleceğini ifade etti...



Samsunluların yıllardır beklediği kentsel dönüşüm çalışmaları için harekete geçildi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çarpık kentleşmenin fazla olduğu Saitbey, Ulugazi, Kökçüoğlu, Fatih, İlyasköy, Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy gibi mahallelerinde 'Kentsel dönüşüm'ün 2020 yılında başlayacağını duyurdu.

Samsun Gazetesi'nden Dilber Bahadır ve Yasin Yıldız'ın haberine göre, Samsunlu vatandaşlar da mağdur olmamak şartıyla kentsel dönüşüme destek verdiklerini dile getirdiler.

DEVLETİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Yaşar Şevki AKOĞLU: Zeytinlik Mahallesi'nde daha önce muhtar olarak görev yaptım. Mahallemizde kentsel dönüşüm gerçekleşirse, ekonomik ve sosyal olarak daha iyi noktaya geliriz. Gençlerimizin sıkıntıları ortadan kalkmış olur. Şu an yapılan çalışmaları doğru buluyorum. Çünkü maliyeti yüksek bir çalışma. Devletimize teşekkür ederiz.

BİR AN ÖNCE BAŞLASIN

İlhan İNEL: 1968 yılından bu yana Zaytinlik Mahallesi'nde yaşıyorum. Kentsel dönüşüm bu mahalle için en doğru kararlardan birisi. Balkonumuza çıkıp oturamıyoruz. Esnaf olduğumuz için de işimiz oldukça zor. Umarım bir an evvel uygulama hayata geçer.

YAPILMADIĞI HATA

Engin KAYA: Zeytinlik Mahallesi'nde uzun yıllardır yaşıyorum. Kentsel dönüşümle birlikte pislikten kurtulmuş olacağız. Maddi durumlardan dolayı da mahallemden ayrılamıyorum. Bu zamana kadar kentsel dönüşümün yapılmadığı hata.

DÖNÜŞÜM İSTEMİYORUM

Abdullah UZUN: Mahallerin kentsel dönüşüme gitmesini istemiyorum. Bu kadar evi nasıl yıkacaklar? Vatandaşlar mağdur olacak. Bu nedenle kentsel dönüşümü onaylamıyorum. 

MAĞDUR OLMAYALIM

Hasan AKKUŞ: Kentsel dönüşüm bizim en büyük sıkıntımız. Evlerimiz oldukça eski. Az şiddetli deprem olsa biteriz. Muhtarımız dahil kimse bize bir bilgi vermiyor. Kentsel dönüşüm olmasına olsun ama kimse bizi mağdur etmesin. Bir de hakkımız neyse onu alıp mahallemizde yaşamaya devam edelim. 

MAHALLEMİZ DÜZELECEK

Recep KARABAL: 1964 yılından beri Zeytinlik Mahallesi'nde yaşıyorum. Her akşam mahallemizde olay oluyor. Binalarımız düzelirse, mahallemiz de düzelecek. Oldukça sıkıntılı bir süreç. Tek derdimiz mağdur olmamak ve bilgi sahibi olmak. 

HARİKA OLUR

Ali İNAN: Devletimiz kentsel dönüşümü uygun görmüşse ve yapılması gerekiyorsa yapılsın. Kentsel dönüşüm hayata geçerse mahallemiz daha güzelleşir. 22 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Yaşam alanlarımızın daha güzel olmasının herkes gibi ben de isterim. Yollar genişleyecek ve sosyal alanlar artacak. Samsun harika bir şehir olur. 

BURADA RANT VAR

Süleyman BAŞLIĞI: Kentsel dönüşümü istemiyorum. 50 yıllık emeğimin mahvolmasını istemiyorum. Ama imar gelirse müteahhit işin içine girerse o zaman düşünürüm. Burada büyük rant var. Çocuklarımın meydanda kalmasını istemiyorum. 

MUTLU OLURUZ

Abdullah AYAZ: Kentsel dönüşümü elbette isterim. Ancak mağdur olmak istemiyorum. Hakkımı almak isterim. Mahallede evler kötü, binalar hep içiçe. Otopark sorunu da var. Olursa güzel olur. Mutlu oluruz.

HEMEN BAŞLASIN

Yılmaz DURSUN: İsterim ki bu binalar yıkılsın. Yaklaşık 50 yıldır mahallede yaşıyoruz. Oldukça mağduruz. Eve bir çivi dahi çakamıyoruz, doğalgazımız da yok. Sadece ben değil, mahallede yaşayan herkes mağdur. İnşallah bir an önce kentsel dönüşüm başlar.

 


Geri Dön