29 / 03 / 2024

Samsun'a OSB ve üniversite geliyor!

Samsun'a OSB ve üniversite geliyor!

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Murzioğlu, bölgede atıl durumda bulunan tersane alanına 'Savunma Sanayi OSB' kurulmasını değerlendirdi. Murzioğlu, "Sanayi yapılacak yer benim evimin mutfağı dahi olsa kabul ederim" şeklinde konuştu.



Samsun'da atıl durumda bulunan tersane alanına 'Savunma Sanayi OSB' kurulması önerisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Sanayi yapılacak yer benim evimin mutfağı dahi olsa kabul ederim. Eğer sanayi yapılacak, 1 kişiye istihdam sağlanacaksa, bu ülke ihracat ve üretim yapacaksa, cari açığımız kapanacaksa, bu sanayiyle birlikte oluşur" ifadelerini kullandı. 


Muzioğlu,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın, Samsun'a Savunma Sanayi OSB kurulması konusunu tekrar gündeme taşıması üzerine, odanın meclis toplantısında konuştu.


Muzioğlu, Gelemen mevkisinde atıl durumda bulunan 100 hektarlık tersane alanına Savunma Sanayi OSB yapılması teklifine olumlu baktığını belirtti. Murzioğlu, "Biz oranın organize sanayi olarak müteşebbisin hizmetine açılması noktasında girişimlerde bulunduk. Her zaman da bu işte varız. Sanayi yapılacak yer benim evimin mutfağı dahi olsa kabul ederim. Eğer sanayi yapılacak, 1 kişiye istihdam sağlanacaksa, bu ülke ihracat ve üretim yapacaksa, cari açığımız kapanacaksa, bu sanayiyle birlikte oluşur" dedi.


Samsun'da ikinci bir üniversite inşa edileceğini açıklayan Murzioğlu, "İstanbul'da yaşayan Samsunlu bir işadamı yakın bir zamanda Samsun Büyükşehir Belediyesi ile bizzat görüştü. Samsun'a yeni bir üniversite kazandırmak istiyor. İnşallah bu iş adamı arkadaşımız burada bir üniversite kurar. Türkiye'de üniversite sınavına giren öğrencilerin yaklaşık yüzde 10-20'si üniversitelere yerleşebiliyor. Üniversite sayımız ne kadar artarsa o kadar çok çocuğumuz daha erken eğitimini tamamlamış olur" diye açıklama yaptı.




Dünya


Geri Dön