28 / 03 / 2024

Samsun'a yönelik yatırımlar ve toplanan vergiler TBMM'de!

Samsun'a yönelik yatırımlar ve toplanan vergiler TBMM'de!

Samsun'da toplanan vergilere ve Samsun'a yönelik yatırımlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'da toplanan vergilere ve Samsun'a yönelik yatırımlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Hazine Ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan tarafından yazılı orak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'in soruları:
1) Samsun ili 2003 Ocak -2021 Ocak tarihlerinde bakanlığınız ile bağlı ilgili yatırım kuruluşlarının gerçekleştirdiği yatırım projeleri nelerdir? 2003 Ocak -2021 Ocak zaman diliminde Samsun ilinde yatırım programına alınan projelerde fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları nelerdir? Tahsis edilen ödenek miktarları ne kadardır? Bu ödeneklerin ne kadarı tahsis edildiği dönemler içerisinde harcanmıştır? 
2) 2003 -2021 yılları arası Samsun'da gerçekleştirilen yatırımlar göz önüne alındığında, kamu yatırımları bakımından Samsun 81 il içerisinde kaçıncı sıradadır? Eşdeğer iller arasında Samsun'a yapılan yatırım oranı nedir? 
3) 2003 yılından 2021 yılına kadar Samsun ilinde toplanan toplam vergiler ne kadardır? Yıllara göre dağılımı ne kadardır? 
4) 2003 -2021 yılları arası Samsun iline ne kadar yatırım yapılmıştır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön