23 / 04 / 2024

Samsun'da 16 yılda 9 bin 459 konut teslim edildi!

Samsun'da 16 yılda 9 bin 459 konut teslim edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Samsun Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Erdoğan, bölgede hayata geçirilen yatırım ve projelerden bahsetti. 



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Samsun Aday Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Samsun'da eski stadın yerine yaklaşık 101 bin metrekare alanda yapılan millet bahçesinin kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Erdoğan, "Tabii millet bahçesinin bir köşesine de güzel bir millet kıraathanesi yakışır." diye konuştu. 

Samsun'a sağlıkta 34 adet tesisi kazandırdıklarını belirten  Erdoğan, 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesinin şu anda ihale aşamasında, 250 yataklı fizik tedavi rehabilitasyon ve adli psikiyatri hastanesi ile 250 yataklı Atakum Devlet Hastanesinin de ihale sürecinde olduğunu açıkladı. 

Samsun'da son 16 yılda yaklaşık 3 katrilyon liralık sosyal yardım yaptıklarını söyleyen Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine destek verdiklerini belirtti. Erdoğan,  TOKİ  aracılığıyla Samsun'da 16 yılda 9 bin 459 konut projesini hayata geçirerip sahiplerine teslim ettiklerini anlattı.

Ulaşımda, devraldıkları 120 kilometre bölünmüş yol uzunluğunu 309 kilometreye yükselttiklerini söyleyen Erdoğan, Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Tren Projesi'nin etüt çalışmalarının sürdüğünü, bu hattın Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi ile de bağlanacağını belirtti. Erdoğan, böylece Samsun'un İç Anadolu ve Akdeniz bölgesine ve Mersin Limanı'na olan bağlantısının hızlı trenle sağlanacağının altını çizdi.

Samsun-Sivas demiryolunun 1,2 katrilyon maliyetle sıfırdan yapılmışçasına modernize edilme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, "Bitmek üzere. İnşallah bu yıl hizmete alıyoruz, işletmeye açıyoruz." açıklamasında bulundu.

Samsun'da son 16 yılda 8 baraj inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, inşaatı süren Ladik Fındıcak Barajı ve Terme Salıpazarı Barajı ile Terme, Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerine memba kalitesinde içme suyu sağlayacaklarının altını çizdi. Erdoğan, son 16 yılda inşa ettikleri sulama tesisleriyle 462 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını kaydetti.

Karadeniz'in en önemli problemlerinden olan taşkın ve sel baskınlarına köklü bir çözüm bulmak için çalışmaları bütün havzayı ele alıp yürüttüklerini söyleyen Erdoğan, bu kapsamda 100 adet taşkın koruma tesisi yaptıklarını, 26'sının inşasına devam ettiklerini söyledi. Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu.

"Şimdi Bay Kemal diyor ki 'Çiftçiler aç.' Bay Kemal diyor ki 'Çiftçilerin ellerinden toprakları alındı.' Eline, diline dursun. Samsunlu çiftçilerimize 2 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik ama bundan haberi yok bunun. Haberi olmaz da çünkü bunun derdi yalan, bunun derdi iftira. Aldığım paraları görüyorsunuz değil mi? 1,5 milyona yakın tazminata mahkum oldu. İşi gücü yalan. Şu anda devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelecek. Ama şimdi bunun için bir de bunun tazminatlarını ödemek üzere bir tazminat komisyonu CHP'nin içinde kurdular. Para topluyorlar şimdi milletvekillerinden. Onlardan toplanan parayla tazminatı ödeyecekler. Onun için de rahat rahat yalan söyleyebiliyor."


Geri Dön