25 / 04 / 2024

Samsun'da 1.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Samsun'da 1.8 milyon TL'ye satılık 5 gayrimenkul!

Çarşamba İcra Müdürlüğü; Samsun, Çarşamba'da yer alan 2 arsa, 1 fındıklık, 1 ahşap ev ve 1 kargir binayı satıyor. Toplam değerleri 1 milyon 816 bin 874 TL olan gayrimenkullerin ihaleleri 31 Mayıs 2011 tarihinde açık arttırma suretiyle yapılacak...



 Verilen ilan şu şekilde;

Bir borçtan dolayı hacizli olup satılmasına karar verilen aşağıda tapu kaydı, imar durumu, hali hazır durumu ve evsafı ile kıymeti belirtilen taşınmazlar, aşağıdaki koşullarla ve açık artırma suretiyle satılacaktır.

SATILACAK TAŞINMAZLARIN TAPU KAYDI
a-) 1. Taşınmaz: Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Sungurlu Mh, arsa cinsli, 43 ada, 94 parsel, 3 cilt, 216 sayfa, 67 bağımsız bölüm, 24/1712 arsa paylı, 5. kat mesken niteliğinde taşınmaz
b-) 2.Taşınmaz: Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Orta Mh, Yol Mevkii, arsa cinsli, 402 ada, 233 parsel, 25 cilt, 2424 sayfada kayıtlı taşınmaz
c-) 3. Taşınmaz: Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Çay Mh, Hatatzade Sk, avlulu ahşap ev; 163 ada, 7 parsel, 9 cilt, 857 sayfada kayıtlı taşınmaz
d-) 4.Tasınmaz: Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Orta Mh, Çakmakçılar Cd, altında dükkanı olan kargir bina, 69 ada, 105 parsel, 32 cilt, 3107 sayfada kayıtlı taşınmaz
e-) 5.Tasınmaz: Samsun ili, Çarşamba ilçesi, Kuşculu Köyü, Yazı mevkii, fındıklık cinsinde, 110 parsel, 2 cilt, 110 sayfada kayıtlı taşınmaz

SATILACAK TAŞINMAZLARIN İMAR DURUMU:
a-) 1. Taşınmaz: Çarşamba Belediyesi Yıtn yazısına göre imar planında bu parsel bitişik nizam 6 kat inşaata müsaittir.
b-) 2.Taşınmaz: Çarşamba Belediyesi'nin yazısına göre imar planında bu parsel bitişik nizam 5 kat inşaata müsaittir.
c-) 3.Tasınmaz: Çarşamba Belediyesi'nin yazısına göre imar planında bu parsel ayrık nizam 4 katlı konut alanına isabet etmektedir.
d-) 4.Tasınmaz: Çarşamba Belediyesi'nin yazısına göre imar planında bu parsel bitişik nizam 5 katlı konut alanına isabet etmektedir. .

SATILACAK TAŞINMAZLARIN HALİ HAZIR DURUMU VE NİTELİĞİ:
a-) 1. Taşınmaz: Taşınmaz, Sungurlu Mh, Irmak Caddesi üzerinde yapılmış olan Sahil Sitesi C Blok Apt. 5. kattadır. Bu meskenin alanı 126,00 m2'dir. 3 oda, bir salon, mutfak, banyo ve tuvaletten oluşmaktadır. Dairenin giriş kapısı çelik kapıdır, iç kapılar mobilya kapıdır. Antre tabanı seramik kaplanmıştır. Salon ve odaların tabanları ahşap parke ile kaplanmıştır. Pencere doğramaları PVC doğrama olup ısryalıtımlı çift cam takılmıştır. îç duvarlar alçı sıva ile sıvanmış ve saten boya ile boyanmıştır. Tavan duvar birleşim yerlerine kartonpiyer yapılmıştır. Banyo ve tuvalet tamamen seramik kaplanmıştır. Mutfak dolapları mobilya olup tezgahı Afyon şekeri mermerdir. Tabanı seramik kaplamadır. Daire kaliteli ve lüks malzeme kullanılarak yapılmıştır. Daire kaloriferlidir. Mesken iki cepheden güneş ve ışık alır.

b-) 2.Tasınmaz: Taşınmaz Orta Mh, Yol Mevkii, Orhan Atılgan Sk, 402 ada, 233 parsel üzerinde yapılmış olan apartmandır. Bu apartman betonarme karkas inşaat sisteminde zemin kat ve zemin kat üzeri iki normal kat olmak üzere toplam üç katlı olarak yapılmıştır. Üzerine çatı yapılmayıp teras şeklinde bırakılmıştır. Dış cepheleri sıvalıdır. Zemin katın ve birinci katın dış cephe boyaları yapılmıştır, ikinci katın dış cephe boyaları yapılmamıştır. Apartmanın zemin katı dükkan (depo) 1. ve 2. Katlar mesken olarak yapılmıştır. Her katta iki mesken olmak üzere toplam 4 adet mesken vardır. Apartmanın giriş kapısı demir doğrama olarak yapılmıştır. Giriş antresi mermer kaplanmıştır. Merdivenler mermer kaplanmıştır. Zemin katın alanı 280,00 m2 olup, bu kat işyeri olarak dükkan ve depo şeklinde yapılmıştır, işyerinin önüne sac kepenkler takılmıştır. Birinci katta her birinin alanı 140,00 m2 olan iki adet mesken bulunmaktadır. Bu meskenlerden apartmana girişe göre sol tarafta bulunan mesken yüzde yüz oranında bitirilmiş olup iskan edilmeye hazır vaziyete getirilmiştir. Bu meskenin tabanları laminat kaplanmıştır. Pencere doğramaları PVC doğrama olup yalıtımlı çift cam takılmıştır, iç duvarlar alçı ile sıvanıp plastik boya ile boyanmıştır.iç kapılar Amerikan tipi panel kapı olarak yapılmıştır. Mesken kaliteli malzemeler ile yapılmıştır. Birinci katta bulunan ve apartmana girişe göre sağ tarafta bulunan mesken ile ikinci katta bulunan iki adet meskenin her birinin alanı 140,00 m2'dir.

c-) 3.Taşınmaz: Taşınmaz Çay Mahallesinde yer almaktadır. Bu bina betonarme karkas inşaat sisteminde zemin kat ve zemin kat üzeri bir normal kat olmak üzere toplam iki katlı olarak yapılmıştır. Üzerine çatı yapılıp kiremitle örtülmüştür. Dış cepheleri serpme sıvalıdır. Zemin katın alanı 90,00 m2'dir. Birinci katın alanı 90,00 m2'dir. Binanın toplam alanı: 180 m2'dir. Bu meskenin tabanları mozaik kaplanmıştır. Pencere doğramaları ahşaptır, iç duvarlar plastik boya ile boyanmıştır, iç kapılar ahşap olarak yapılmıştır. 4 oda bir salon, mutfak, banyo ve tuvaletten müteşekkildir.

d-) 4.Taşınmaz: Taşınmaz Orta Mh, Çakmakçılar Caddesinde yer almaktadır. Taşınmaz lokanta olup betonarme karkas inşaat sisteminde zemin kat ve zemin kat üzeri bir normal kat olmak üzere toplam iki katlı olarak yapılmıştır. Lokanta binasının toplam alanı 375,84 m2'dir. Üzerine çatı yapılıp örtülmüştür. Dış cepheleri yalı baskı malzemesi ile kaplanmıştır. Zemin kata alçıpan tavan yapılıp uygun yerlere spot lambalar yerleştirilmiştir.Taban seramik kaplanmıştır.Bu kat pide fırını ve ızgara mangalları, yemek teşhir yeri ve yemek salonu olarak kullanılmaktadır. Birinci kata zemin kattaki lokantadan iç merdivenlerle çıkılmaktadır.iç merdivenler mermer kaplanmıştır. Bu katın tavanları ve duvarlan tamamen vernikli ahşap lambri ile kaplanmıştır. Yemek salonu olarak kullanılmaktadır Etrafı tamamen işyerleri ile çevrilidir. Çarşamba Hükümet Konağı'ına.Ticaret ve sanayi borsasına yakındır, Taşınmaz ilçe ticaretinin yapılmakta olduğu odak noktasında bulunmaktadır. Çok yoğun bir şekilde insan hareketinin olduğu bir mevkidedir.Taşınmazın bulunduğu semtte işyeri arzının çok yoğun olduğu bir mevkidir.Taşınmaz.park ve bahçelere, çarşı ve pazarlara, alışveriş ve iş merkezlerine çok yakındır.

e-) 5.Taşmmaz: Taşınmazın yüzölçümü 13700,00 m2'dir. Taşınmaz halen verime haiz kapama fındık bahçesidir ve bu vasfı ile kullanılmaktadır.Taşınmazda topağrafya düzdür. Toprak killi bünyededir. Çarşamba ovası 11. sınıf tarım arazilerindendir.

SATILACAK TAŞINMAZLARIN MUHAMMEN DEĞERİ:
a-) 1. Taşınmaz: Çarşamba icra Hukuk Mahkemesi'nin 2010-147 Es, 2010-246 sayılı kararına göre tespit edilen muhammen değeri 130.000,00-TL'dir.
b-) 2. Taşınmaz: Çarşamba icra Hukuk Mahkemesi'nin 2010-147 Es, 2010-246 sayılı kararına göre tespit edilen muhammen değeri 455.636,00-TL'dir. 
c-) 3.Tasınmaz: Çarşamba icra Hukuk Mahkemesi'nin 2010-147 Es, 2010-246 sayılı kararına göre tespit edilen muhammen değeri 130.416,00-TL'dir.
d-) 4.Tasınmaz: Çarşamba icra Hukuk Mahkemesi'nin 2010-147 Es, 2010-246 sayılı kararma göre tespit edilen muhammen değeri 905.323,00-TL'dir.
e-) 5.Tasınmaz: Çarşamba icra Hukuk Mahkemesi'nin 2010-147 Es, 2010-246 sayılı kararına göre tespit edilen muhammen değeri 195.499,00-TL'dir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1 - Yukarda açık tapu kaydı, imar durumu, halihazır durumu, niteliği ve kıymeti belirtilen taşınmazların;
a-) 1. Taşınmaz: 43 ada, 94 parsel, 67 numaralı bağımsız bölüm saat: 10.00-10.10 arasında
b-) 2. Taşınmaz: 402 ada, 233 parsel ise saat: 10.15-10.25 arasında
c-) 3. Taşınmaz: 163 ada, 7 parsel saat: 10.30-10.40 arasında
d-) 4. Taşınmaz: 69 ada, 105 parsel saat: 10.45-10.55 arasında
e-) 5. Taşınmaz: Kuşculu köyünde kain 110 parsel ise saat: 11.00-11,10 arasında Çarşamba icra Müdürlüğü'nde 31.05.2011 tarihinde ve yukarıda belirtilen saatlerde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada taşınmazlar tahmin edilen kıymetinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla, ikinci Satışı: 10.06.2011 günü aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere, artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın "şartsız, kesin ve süresiz" teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, % KDV tapu harç ve masrafları alıcıya aittir.
3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra Ve iflas Kanunu'nun 133. maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve % 10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/734 Tal sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup, adreste tebligat yapılamaması veya adresleri bilinmeyenler için de işbu satış ilanının ilanen tebligat yerine kaim olacağı ilan olunur.
(ic.if.K. 126)
*( *) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. * Yönetmelik Örnek No: 27
Dosya No: 2009/734 Tal.

 


Kübra Genç/Emlakkulisi.com

Geri Dön