20 / 04 / 2024

Samsun'da 7.9 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

Samsun'da 7.9 milyon TL'ye satılık 13 gayrimenkul!

Samsun Defterdarlığı Kızılırmak Milli Emlak Müdürlüğü, Samsun Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy'de bulunan 13 gayrimenkulü satışa çıkardı. Tarla, spor alanı ve ham toprak nitelikli gayrimenkullerin toplam bedeli 7 milyon 902 bin 78 TL olarak belirlendi.



Samsun Defterdarlığı Kızılırmak Milli Emlak Müdürlüğü, Samsun Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy'de bulunan 13 gayrimenkulü satışa çıkardı. Tarla, spor alanı ve ham toprak nitelikli gayrimenkullerin toplam bedeli 7 milyon 902 bin 78 TL olarak belirlendi.


SAMSUN DEFTERDARLIĞI KIZILIRMAK MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN


4706 sayılı Kanunun Ek-3 üncü maddesi ile 15/06/2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karara dayanılarak yayımlanan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslara göre aşağıda yer alan mülkiyeti Hazineye ait taşınmazlar üzerinde gerçek ve tüzel kişiler lehine 49 yıl süreli bağımsız ve sürekli nitelikli irtifak hakkı tesis edilecektir.


Samsun da 7.9 milyon TL ye satılık 13 gayrimenkul!


Yatırım Yeri Tahsisi Teşvikinden Yararlanacak Yatırımcılar ve Yararlanma Şartları :

1- Ekonomi Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olanlar,

2 - İrtifak hakkına konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam sabit yatırım tutarının, 500.000,00.- (beşyüzbin) TL'den az olmamak kaydıyla taşınmazın rayiç değerinin tarım, hayvancılık ve eğitim yatırımı için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından az olmaması, 15/06/2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda belirtilen kriterler ile asgari sabit yatırım ve asgari kapasite şartlarını taşıması,

3- Talep edilen taşınmazın bulunduğu ilçenin mülki sınırları içinde organize sanayi veya endüstri bölgesi bulunması halinde bu bölgelerde yer alabilecek yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmaması veya bu bölgelerde yapılması uygun görülmeyen yatırımlardan olması şartlarını taşıyan,

4 -Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini (%20) karşılayacak miktarda net öz kaynağa sahip olan,

5 -Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,

6- Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı on milyon Türk Lirasını aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren,

7- Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen diğer şartları yerine getiren,

Gerçek ve tüzel kişiler yatırım yeri teşvikinden yararlanabilecektir.

8- Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen teşvikten; arazi, arsa, royalti, yedek parça ve amortismana tabi olmayan diğer harcamalar ile 13/06/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu gereği finans ve sigortacılık konularında faaliyet gösteren kurumlar, iş ortaklıkları, 16/07/1997 tarihli ve 4283 sayılı Yap-İşlet Modeli ile Elektirk Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması Ve İşletilmesi İle Enerji Satışının Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile 08/06/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen yatırımlar ve rödovans sözleşmesine bağlı olarak yapılan yatırımlar yararlanamaz.

Başvuru Şekli ve Bilgiler:

1- Yatırımcıların; Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların ekindeki belgelerden Ek-1’de yer alan talep formunu, Ek-6’da yer alan yatırım bilgi formunu doldurularak, Ek-2'de istenilen bilgi ve belgeler ile son başvuru tarihi ve saatine (16.01.2017 tarih ve saat :16:00) kadar Samsun Defterdarlığı Kızılırmak Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Bilgi ve formlar www.milliemlak.gov.tr adresinden de temin edilebilir.

2- Başvuru sırasında yatırımcı tarafından, bütçeye gelir kaydedilmek üzere Samsun Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü hesabına 1.500,00 (binbeşyüz) TL yatırılarak, alındı makbuzunun diğer belgelerle birlikte, 2 takım (1 asıl, 1 kopya) dosyanın kapalı zarf içinde, zarfın üzerine yatırım türü, başvuruda bulunan gerçek ya da tüzel kişinin adı ve tebligat adresi ile iletişim bilgileri yazılarak Samsun Defterdarlığı Kızılırmak Milli Emlak Müdürlüğüne verilmesi mecburidir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3- Yatırımcılar müracaat sürelerini geçirmemek şartıyla bizzat başvurabilecekleri gibi taleplerini posta (PTT) aracılığıyla da yapabilirler. Ancak posta ile yapılacak başvurularda ilgili bilgi ve belgelerin son başvuru tarih ve saatine kadar Samsun Defterdarlığı Kızılırmak Milli Emlak Müdürlüğüne ulaşmış olması gerekmektedir. Postada doğabilecek gecikmeden dolayı idare ya da komisyon sorumlu tutulamaz.

4- Söz konusu taşınmazlardan 2. sırada bulunan taşınmaz imarlı olduğu için imar planındaki amacına (özel kreş alanı) uygun başvuru yapılması gerekmektedir.

5 – Taşınmaz için başvuruda bulunacak yatırımcılardan hangisi lehine irtifak hakkı tesis edileceğine ilişkin karar, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların 14’üncü maddesine göre kurulacak komisyonun yapacağı değerlendirme sonucunda verilecektir.

6- İrtifak hakkı tesis edilecek taşınmazda, yatırımcılar tarafından imar planlarıyla imar uygulamalarının ve yapılacak tesislere yönelik uygulama projelerinin yaptırılması gereken hallerde tescil, ifraz, tevhit, terk vb. işlemlerin yapılması amacıyla, fiili kullanım olmaksızın bir yıl süreyle ve bedelsiz olarak ön izin verilebilir ve bu süre ihtiyaç duyulması halinde bir yıl uzatılabilir. Taşınmaz üzerinde kurulacak tesisler hakkında ilgili kurum ve kuruluşlardan alınması gereken uygunluk görüşlerinin alınması ve bu husustaki sorumluluk yatırımcıya aittir.

7- İrtifak hakkının tapuya tesciline ilişkin işlemler ile bu hakların devri ve terkini, yapı ve tesislerin inşası ve kullanımı için ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, prim ve benzeri mali yükümlülükler yatırımcı tarafından karşılanacaktır.

8 – Taşınmazların hukuki ve diğer nedenlerden dolayı ilan sonrasında işlemden kaldırılması halinde başvuran yatırımcılar idareden herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunamazlar.

9 – İrtifak hakkı tesisi işlemlerine ilişkin www.samsundefterdarligi.gov.tr ile www.milliemlak.gov.tr internet adreslerinden ve (0 362 435 82 63) nolu telefondan bilgi alınabilir.

İlan olunur.


Geri Dön