28 / 03 / 2024

Samsun'da kentsel dönüşüm hızlanacak!

Samsun'da kentsel dönüşüm hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkam Mustafa Demir, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ile Samsun’u çarpık yapılaşmadan kurtaracağız” dedi.



SUMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bakanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakam Murat Kurum’a, İlkadım ve Canik ilçelerinde gerçekleştirilecek Kentsel Dönüşüm Projeleri’ni sundu. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Başkan Demir ve Bakan Kurum, projelerin bir an önce uygulamaya konulması yönünde fikir birliğine vardı. Bakan Kurum, tüm Samsunluların merakla beklediği kentsel dönüşüm ile ilgili olarak Bakanlık yetkililerine gerekli talimatları verdi.

Para’da yer alan habere göre, Samsun’un merkez 2 büyük ilçesinde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını açıklayan Başkan Mustafa Demir, “Bakanlıktan gelecek yetkililer ile Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili yetkilileri bir araya gelerek ortak çalışmalar yürütecek. Canik ve İlkadım ilçelerimizde başlatılacak çalışmalar ile Samsun’un çarpık yapılaşmadan kurtulmasını sağlayacağız” dedi.

"TÜRKİYE'DE YAPILAMAYANI YAPACAĞIZ"

Samsun’un çarpık yapılaşmadan kurtulması, estetik bir şehir olması için Bakanlık ile organize bir şekilde çalışacaklarını belirten Mustafa Demir, “Bakanlığımızın müthiş enerjisini ve deneyimini yanımıza alarak Türkiye’de yapılmayanı yapacağız. Tüm dünyaya örnek olacak kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Öncelikli olarak riskli bölgelerden başlayacağımız çalışmalar ile yatay mimariyi artırarak mahalle kültürünü tekrar canlandıracağız” diye konuştu.

"SAMSUN KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIR"

Dönüşüm yapılacak mahallelerde vatandaşların projeleri dört gözle beklediğini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

“Söz konusu mahallelerimizde yıllardır süre gelen problemlerden dolayı vatandaşlarımız kentsel dönüşüme hazır. Biz de onların haklarını, hukuklarını koruyarak, mağduriyete meyil vermeden bu projeleri hayata geçireceğiz. Şehrimizin siluetini değiştirecek bir çalışmaya imza atacağız. Projelerimiz hayata geçmeye başladığında Bakanımız Murat Kurum Bey’i de davet ederek bu önemli çalışmayı tüm Türkiye’ye duyuracağımız bir tanıtım gerçekleştireceğiz.”

HİÇBİR VATANDAŞ MAĞDUR EDİLMEYECEK

Samsun il genelinde mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan ‘Yatay Mimari’ uygulamasını hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Demir, “Seçim çalışmalarım boyunca ısrarla üzerinde durduğum konulardan birisi dikey yerine yatay yapılaşmanın önünün açılmasıydı. Özellikle dar alanda dikey yapılar yerine geniş alandaki yatay yapılar alt yapıyı rahatlatmakla kalmayacak, Samsun genelinde şehrin kalitesini ve konforunu da artıracaktır. Bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarım en kısa sürede tamamlamak zorundayız. Bunu yaparken halkımızın hakkını, hukukunu koruyacağız. Hiçbir vatandaşımız kesinlikle mağdur edilmeyecek” dedi.


Geri Dön