19 / 03 / 2024

Samsun'da raylı sistem doğu ve batı yönlerinde uzatılacak!

Samsun'da raylı sistem doğu ve batı yönlerinde uzatılacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistem ile ilgili özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü belirtti. Demir raylı sistemin doğu ve batı yönünde uzatılacağını da duyurdu...



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, raylı sistemin özellikle Atakum ilçesini ikiye böldüğünü tünel ya da farklı yöntemlerle bu sorunu çözeceklerinin bilgisini paylaştı.

Haber Sitesi'nde yer alan habere göre, toplu taşıma açısından büyük bir kolaylık getiren raylı sistemin özellikle Atakum'u ikiye böldüğüne vurgulayan Başkanı Mustafa Demir, ilerleyen günlerde Samsun'da gelecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile beraber alanda çalışmalar gerçekleştirerek çözüm yolları arayacaklarını ifade etti.

"Toplu taşımaya katkı sağladı ama başka alanlarda çok daha büyük problemler oluştu"

Demir, "Raylı sistem konusunda seçilen yöntem şehri ikiye böldü. Özellikle Atakum, bizim yeni gelişen kent dokumuz. Orada ciddi trafik problemlerine yol açtı. Toplu taşımaya katkı sağladı ama başka alanlarda çok daha büyük problemler oluşturdu. Bu sistemin yer altına bir tünelle alınabileceğini görmüştük. Hesaplamalarını yaptırmıştık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile görüşüyoruz. Önümüzdeki günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Samsun'a gelecek. Orada bakanımızla birlikte teknik bir çalışma yapacağız. Tünel daha iyi bir sistem mi olur ya da bu sistemden başka bir sisteme geçişi daha doğru mu olur ona bakacağız. Trafik sıkışıklığını, kavşaklardaki yığılmaları giderecek çözümler üretebilir miyiz bunu araştıracağız" diye konuştu.

Raylı sistem uzayacak

Raylı sistemin doğu-batı yönünde uzatılacağının bilgisini veren Demir, "Raylı sitem hattını batıda Taflan'a, doğuda da havalimanına kadar uzatacağımızı ifade etmiştik. O çalışmayı da bakanımızla yapıp, uzatma kısmı konusunda bakanlığımızla sözlü mutabakata vardık. Çalışmalar neticesinde kesin kararı o zaman vereceğiz. Muhtemelen de bunu bakanlığımıza yaptıracağız" dedi. 


Geri Dön