24 / 04 / 2024

Samsun'da trafik sirkülasyonu düzenleme işleri ihale edilecek!

Samsun'da trafik sirkülasyonu düzenleme işleri ihale edilecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Geneli 1. Derece Kent Merkezleri Yol Üzeri Park Yerlerinin Tespiti, Projelendirilmesi ile 75 Adet Parkomat Makinelerinin temini kurulumu, 10 yıl süre ile işletilmesi işini ihale edecek



SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

1- İHALE KONUSU OLAN İŞ: Tasarruf Hakkı Belediyemize ait "Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde kent merkezindeki karayolu şebekesi üzerinde Trafik Sirkülasyonu ve Geometrik Düzenleme Projelerinin hazırlanarak Samsun Geneli 1. Derece Kent Merkezleri Yol Üzeri Park Yerlerinin Tespiti, Projelendirilmesi ile 75 Adet Parkomat Makinelerinin temini kurulumu, 10 yıl süre ile işletilmesi işi" tanzim olunan Şartnamesine göre, 2886 Sayılı Devlet ihale Kanunu'nun 36. Maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.

2- İŞİN YAPILMA YERİ:
Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde UKOME'nin belirlediği ve şehrin gelişimine göre belirleyeceği park yerleri.

3- ŞARTNAME VE EKLERİNİN ALINACAĞI YER: ihale dokümanı (Matbu teklif mektubu, idari Şartname, Sözleşme Taslağı, Parkomat Teknik Şartnamesi, Proje Teknik Şartnamesinden oluşmaktadır.) Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Gelirler Şube Müdürlüğü veznesine 100,00.-TL. (Yüz Türk lirası) yatırılarak, alınacak makbuz aslının ibrazı karşılığında, Makine ikmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'ndan (Derebahçe Tesisleri) temin edilecektir.

4- İHALENİN YERİ.SAATİ VE USULÜ: Bahse konu ihale 13/05/2011 tarihinde. Cuma Günü Saat 15.00'te Büyükşehir Belediye Encümen Toplantı Salonunda, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile yapılacaktır.

-Belediye ihaleyi yapıp yapmamakta bir bölümünü veya tamamını yapmakta ve uygun bedeli tespitte tamamen serbesttir. Söz konusu iş, brüt ciro üzerinden hasılat paylaşımı esasına göre yüklenici tarafından belediyeye verilecek brüt ciro üzerinden hasılat payı oranı olan %15'ten az olmamak kaydıyla, en yüksek hasılat brüt ciro üzerinden payı oranını teklif eden istekliye ihale edilir.

5- YAPIM VE İŞLETME SÛRESİ: Yüklenici, sözleşmenin imzalanmasından sonra iş programı ve uygulama projesinin uygun görülerek onaylanmasına müteakip idare tarafından kendisine veya tebligat için gösterdiği adrese tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde işe başlayacak ve azami 120 takvim günü içinde ihalede belirtilen parkomat cihazlarını kurarak işletmeye alacaktır. Samsun Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde kent merkezindeki karayolu şebekesi üzerinde trafik sirkülasyonu ve geometrik düzenleme projelerinin yüklenici tarafından hazırlanarak Samsun geneli 1. Derece kent merkezleri yol üzeri park yerlerinin tespiti, projelendirilmesi ile 75 adet parkomat makinesinin ve zaman içinde oluşabilecek ilavelerin temini, kurulumu ve kurulum sonrası işletilmesi işi süresi sözleşmeye müteakip 10 yıldır.

6- MUHAMMEN BEDEL: Takribi Yatırım Maliyeti: 2.748.000,00 TL.( İki milyon yedi yüz kırk sekiz bin TL.)'dir.

GEÇİCİ TEMİNAT: Geçici teminat takribi yatırım maliyetinin % 3'ü olan 82-446T60~11.(Seksen iki bin dört yüz kırk TL.)'dır.

İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI: İhaleye katılacak isteklilerden, ihaleye katılabilmek ve teklif verebilmek için istenen yeterlilik şartları ve gerekli belgeler;

A) Kanuni ikametgah belgesi,
B) Türkiye'de tebligat için adres beyanı,
C) Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi,
D) İmza sirküleri,

a-Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,

b-Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye'de şubesi
bulunmayan yabancı tüzel kişilerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu Türk konsoloslugunca veya
Türk Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gerekir.)

c- Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek kişi veya tüzel kişilerin her
birinin (a) veya (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

E) istekliler adına vekaleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi,

F) İsteklilerin ortak girişim olması halinde şartnameye ekli örneğine uygun olarak noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi,

G) Vergi borcu bulunmadığına dair ilgili Vergi Dairesinden, ihale ilan tarihinden sonra alınmış belge,

H) Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcu bulunmadığına dair ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünden, ihale ilan tarihinden sonra alınmış belge,

I) Bu işin ilan tarihinden sonra temin edilmiş tarih, sayı ve banka kaşesini ihtiva eden çift imzalı ve Genel Müdürlükten teyitli kullanılmamış nakit kredisi ile kullanılmamış teminat mektubu kredisini gösteren banka referans mektubu, (Kullanılmamış nakit kredisi ve teminat mektubu kredisinden herhangi biri muhammen bedelin % 10'undan az olamaz.).

İ) isteklilerin ihaleye teklif verebilmek için diğer istenilen belgeler dışında aşağıdaki (a) veya (b) şıklarındaki yeterlilik maddelerinden en az l'ini sağlaması gerekmektedir.

a) Yurtiçinde veya yurtdışında bir şehirde en az 1000 araçlık yol üzeri park yerleri projelendirmesi işi yapmış olma belgesi,

b) isteklinin teknik şartnameye uyan veya benzeri özellikler taşıyan cadde üstü sabit parkomat cihazından son 10 yıl içerisinde ihalede istenen 75 adet parkomat cihazının en az %15M kadar sayıda kurmuş olduğuna dair iş bitirme belgesi ve buna bağlı olarak ayrıca, makinaları kurmuş olduğu kurum veya işletmeden makinalann verimli çalıştığına dar ihale ilan tarihinden sonra alınmış belge ile. kurucu firmanın satış sonrası servis hizmetlerinin votnrii nkitıdtjna dair ihale Ban tarihinden sonra atanmış belge.

J) İsteklilerin tekliflerinin değerlendirilmesi için, ihale şartnamesi madde 10 de belirtilen şartları taşıyan bilgi ve belgeler,

K) Geçici teminata ait belge,

L) ihale Dosyası bedelinin ödendiğine dair makbuz.

8- PARKOMAT CİHAZININ  TEKNİK  DEĞERLENDİRİLMESİ:   Parkomat  cihazlarının  teknik değerlendirilmesi ihale yetkilisi tarafından oluşturulacak komisyonu tarafından yapılacaktır.

9- PARKOMAT CİHAZLARININ TEKNİK YETERLİLİK DEĞERLENDİRMESİ :
istekliler İhale dosyalan ile birlikte ihale teknik şartnamemizde belirtilen özelliklere sahip bir parkomat cihazını offline (çevrimdışı) çalışır vaziyette olacak şekilde ve yine ihale teknik şartnamesinde belirtilen her tür sertifika, katalog, doküman vb. ekleriyle birlikte, Saat 15.00'e kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında ihale Komisyon Başkanlığı (Belediye Encümeni) adına Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet binası birinci katında bulunan Yazı işleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'na teslim edecektir. Parkomat cihazlarının yapılan teknik değerlendirilmesi sonucunda isteklilere uygunluk belgesi verilecektir, isteklilerden, önerdikleri Parkomat cihazını getirmeyen"veya getirdiği numune cihaz teknik değerlendirme komisyonu tarafından uygunluk alamayan isteklilerin iç teklif zarfları açılmayacak ve bu istekliler ihale dışı kalacaklardır.

10- TEKLİFLERİN VERİLECEĞİ YER TARİH VE SAATİ: Teklifler ihale saati olan Saat:15.00'e kadar sıra numaralı alındılar karşılığında ihale Komisyon Başkanlığı (Belediye Encümeni) adına Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet binası birinci katında bulunan Yazı işleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı'na verilecektir.

Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine Belediye'nin adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı, soyadı veya ticari unvanı ile açık adresi yazılacaktır. Posta ile gönderilecek tekliflerin 15.00'e kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postada olacak gecikmeler kabul edilmez. Komisyon Başkanlığı'na verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

Saat ayarında Posta, Telgraf, Telefon (PTT) veya Türkiye Radyo ve Televizyon (TRT) idarelerinin saat ayarının esas olduğu ilan olunur.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön