28 / 03 / 2024

Samsun'daki kent tasarım çalışmaları devam edecek!

Samsun'daki kent tasarım çalışmaları devam edecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada kent estetiğiyle ilgili yaptıkları yatırım ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.




Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kent estetiğiyle ilgili yaptıkları yatırımlar hakkında konuştu.


Şehrin, yaşayan herkesin ortak evi olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, Samsun’u modern ve görselliği yüksek bir şehir haline getirmek istediklerini ifade ederek, çalışmaların devam edeceğini belirtti.


Estetikle ilgili çalışmalara 2014 Mahalli İdareler Seçiminin ardından başladıklarını ve tüm ilçelerde eylem planları hazırladıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Komisyonu kararlarıyla görsel değişim start aldı. Çiftlik Caddesi’nin cadde AVM’ye dönüştürülmesinin ardından hız kazanan çalışmalarımızı şehrin doğu, batı ve güney ulaşım sınırlarını kapsayacak düzeye çıkardık.” dedi.


Kent görselliği ve estetikle ilgili yatırım ve çalışmaları için ‘İşitme Engelliler Olimpiyatı için Yapıldı’ eleştirilerinin ve ön yargıların doğru olmadığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Bu çalışmaları olimpiyat olmasa da yapacaktık. Olimpiyat olmasaydı da halkımızı bunlara layıktı. Biz sadece çalışmaları biraz erkene aldık. Daha önceleri bazı önceliklerimiz nedeniyle bu konuya yeteri kadar eğilememiş olabiliriz. Bu anlamda benim de belki daha ısrarcı olmam gerekirdi. Ancak bu konu benim için gerçekten önemli. Olimpiyat bitiminde de bu yatırımlar aynı hızla devam edecek. Evimiz Samsun’u düzenlemeye, süslemeye devam edeceğiz. Bunu yapmakla yükümlüyüz. Bu şehri sevdiğimiz sürece duyarlılığımız artar. Evimin içine nasıl özen gösteriyorsam şehrime de öyle özen gösteriyorum. Samsunda her yaşayan her birey de bu bakış açısına sahip ve gerekli duyarlılığı gösterecektir.” dedi.




Samsun Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön