28 / 03 / 2024

Samsun'daki tarihi okul çürümeye terk edildi!

Samsun'daki tarihi okul çürümeye terk edildi!

Samsun’un 19 Mayıs ilçesine bağlı Dağköy Mahallesi'nde bulunan 1932 yılında inşa edilen tarihi okul binası çürümeye terk edildi.



Samsun’un ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Dağköy'de 87 yıl önce inşa edilen okul bina l ilgisizlikten viraneye döndü.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, 1932 yılında eğitim-öğretimin yapıldığı ilkokul o günlerde bölgeninde tek okulu olma özelliğini taşıyordu. Öğrencilik yıllarında okulda bir çok anısının olduğunu söyleyen Dağköy Mahallesi Muhtarı Dusun Eğen, okulun tadilatı yapılarak kütüphane olmasını istedi.

Samsun daki tarihi okul çürümeye terk edildi!

Muhtar Eğen, "1932 yılında burası yapılmış. Yeşilköy, Karagöl, İpekköy, Değirmenköy, Çetirlipınar, Engiz burada okudular. Burası çevre köylerin okuluydu. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan buranın tadilat yapılarak kütüphane haline getirilmesini istiyoruz. Çünkü buranın mazisi çok. Buranın tadilat yapılmasını istiyoruz. Buranın yapılmasını istememizin gayesi çevre köylerinde burada çok anısı var. Tadilatı yapılarak kütüphane gibi bir şey olursa o arkadaşlar da gelirler burada kitap okuyarak hasretliklerini giderirler” diye konuştu.
 


Geri Dön