18 / 04 / 2024

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbeti TBMM'de!

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbeti TBMM'de!

Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbetine meclis gündeminde konu oldu. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun'daki Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisinin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek sorularının Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Zeybek önergesinde "Samsun'da Veteriner Tarım Meslek Lisesi; Atakum ilçesinde hizmet verirken çeşitli gerekçeler ileri sürülerek bina boşaltılmış ve bir süre sonra yıkımı gerçekleştirilmiştir. Veteriner Tarım Meslek Lisesi arazisi, Atakum İlçemizin en değerli yerlerindendir. Bu alanda cami yapımı düşünülmüş, Atakum halkının tepkisi sonucunda; yeşil alan olarak kullanılmasına karar verildiği söylenmiş. Şimdi ise Kent park projesi ile gündeme gelmektedir." diyerek konuya ilişkin 3 soru sordu.

Zeybek'in soruları

1- Samsun'da bulunan Atakum Veteriner Tarım Meslek Lisesinin arazisi nasıl değerlendirilecektir?

2- Bir süre yeşil alan olarak kullanıldıktan sonra; bu alanın yeşil alandan çıkartılması mümkün olabilir mi?

3- Samsun Atakum ilçesinin en değerli yerini eğitim hizmetlerinin sürdürüldüğü bir eğitim kurumuna dönüştürmeyi düşünüyor musunuz?


 


Geri Dön