28 / 03 / 2024

Samsun Atakum'daki Tarım Lisesi harabeye döndü!

Samsun Atakum'daki Tarım Lisesi harabeye döndü!

Türkiye'de sayılı okullar arasında yer alan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta harabeye döndü. Okul bazı insanlar tarafından kullanılamaz hale getirildi.



Samsun'da Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrenci ve velilerinin hukuk savaşı devam ediyor. 


Okul yerleşkesinin yeniden okul alanı olarak tescillenmesinin ardından, öğrenci ve veliler şimdi de okullarına dönebilmek için hukuk mücadelesi başlatıyor. Ne yazık ki, okulun hali içler acısı durumda. 


Çevre sakinlerinin verdiği bilgiye göre, alkol kullananların mekanı haline gelen okulun camları kırıldı, kalorifer petekleri yerlerinden söküldü. Diğer bir iddia ise, bir okul müdürü okulun kalorifer peteklerini söktürerek başka bir okula gönderdi. 


SÜRGÜN GİBİ TAŞINMA 


2013- 2014 eğitim öğretim yılının sona ermesi ile birlikte Protokol Cami yapılacağı gerekçesiyle okulları ellerinden alınan Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin Samsun İdare Mahkemesine açtıkları yürütmeyi durdu ima davasının devam etmesine rağmen eğitim için yetersiz olduğunun bilirkişi raporları ile sabit olan Samsun - Tekkeköy - Gelemen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınmak zorunda kalmışlardı. 

giye göre, okul, alkol bağımlıllarının mekanı haline geldi. 


YANLIŞTAN GERİ DÖNÜLDÜ 


Öğrenci ve velilerin yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü hukuk mücadelesi geçtiğimiz günlerde meyvelerini verdi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu 11 Şubat 2015 tarihli oturumunda, Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana yapılması planlanan ancak Samsun İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Protokol Cami ili ilgili imar planı değişikliğinde yargı kararını uyarak, yerleşkenin bulunduğu alanı dini tesis alanından çıkartıp tekrar okul alanı olarak kabul etti. 


OKULLARINA DÖNEBİLMEK İÇİN YENİ KAMPANYA 


Büyükşehir Meclis kararı sonrası, harekete geçen öğrenci ve veliler yeniden okullarına dönebilmek için yeni bir hukuk mücadelesine başlıyor. Bu cuma gününden sonra yeni bir kampanya başlatmaya hazırlanan öğrenci ve veliler konu ile ilgili Samsun Vailisi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile başvuracaklar. Daha sonra ise mahkeme süreci başlayacak.


KARSLIOĞLU KULLANILAMAZ HALE GETİRİLDİ 


Bütün bu olan biten arasında kaderine terk edilen Atakum Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Tarım Meslek Lisesi adeta talan edildi. Camları kırılan, kalorifer peteklerinin yerlerinden söküldüğü okul, sanki bilinçli bir şekilde 'kullanılamaz hale' getirildi.


Ekip


Geri Dön