24 / 04 / 2024

Samsung'dan akıllı şehir projesi!

Samsung'dan akıllı şehir projesi!

Samsung; insan merkezli deneyimlerini, Yapay Zekâ destekli geleceğin evi, Nesnelerin interneti ve 5G ile çalışan akıllı şehir projelerini, katıldığı CES Fuarı’nda anlattı...



Samsung Electronics Tüketici Elektroniği Başkanı ve CEO'su H.S. Kim, CES Fuarı’nda geleceğe yönelik 'Deneyim Çağı' çalışmalarını anlattı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Samsung CEO'su H.S. Kim, hayatı daha keyifli, rahat ve anlamlı hale getirecek yazılımı ve donanımı sorunsuz bir şekilde birleştiren on yıllık insan merkezli yeniliklerin haberini verdi.

Deneyim Çağı, sevdiklerimize ve kendimize nasıl önem verdiğimizi, evlerimizi kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde nasıl özelleştirebileceğimizi ve güvenli, sürdürülebilir akıllı şehirleri nasıl inşa edebileceğimizi şekillendirecek. 
Samsung'un üzerinde çalıştığı bu teknolojiler; tüketicilere daha zengin ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için bir araya gelerek geleceğe bir bakış sunuyor. 

Samsung CEO'su H.S. Kim, “Deneyim Çağında, yaşam tarzlarımıza uyum sağlamak için gerekli olan alanı yeniden düşünmemiz gerekiyor. Samsung’un insan merkezli yenilik üzerine inşa edilmiş felsefesi, bu yöndeki yaklaşımını benzersiz kılıyor. Sorunları çözmek ve insanların yaşamlarını geliştirmek için inşa ediyor ve yaratıyoruz.” diye konuştu. 

Size özel bir ev 

Samsung Deneyim Çağı kapsamında gelecekteki ev anlayışına da yeni bir bakış sundu. Tasarım İnovasyon Merkezi Baş Tasarım İnovasyon Yöneticisi Federico Casalegno; evlerin Yapay Zekâ, sensörler ve veri analizi gibi en son yenilikler sayesinde eşsiz ve sürükleyici deneyimler sunacağının altını çizdi. Dr. Casalegno, “Yaşayan bir organizma olan akıllı ev; ihtiyaçlarımıza göre, her birimiz için deneyimlerimizi uyarlayan tamamen kişisel bir alan olacak.” dedi. 

Ayrıca Dr. Casalegno konuşmasında fiziksel ve dijital dünyaların mekânsal sınırlarının nasıl ortadan kalktığına da değindi. Dr. Casalegno, yaşam alanlarının bir sanat galerisi veya bir yoga stüdyosu gibi ihtiyaca göre deneyim alanlarına dönüştüğünü belirtti. Dr. Casalegno'ya göre alanların birbirine geçmesiyle önümüzdeki on yıl içinde evler de değişecek.

Samsung dan akıllı şehir projesi!

Akıllı şehirlerde daha güvenli ve daha sürdürülebilir kentsel yaşam 

Küresel kentleşmeye dikkat çeken Samsung; akıllı cihazlar, platformlar ve veriler tarafından sağlanan akıllı sistemlerin şehir hayatını daha güvenli ve daha kolay hale getireceği akıllı şehirler vizyonunu da anlattı. 

Samsung Kıdemli Başkan Yardımcısı ve NEXT Global Müdürü Emily Becher konuşmasında, “Çocuklarımızın ve onların çocuklarının şehir hayatını çoğumuzun sevdiği kadar sevebilmesi için şehir yaşamını daha çekici, güvenli ve verimli hale getirecek akıllı sistemler oluşturmak için gerekli araçlara ve bilgiye sahibiz. Yapay Zekâ, Nesnelerin İnterneti ve 5G'yi kullanan akıllı şehirler, çevre ile etkileşimimizi daha da kolaylaştıracak ve daha fazla keyif almamızı sağlayacak.” dedi.

Samsung’un temel vizyonunda, nesnelerin interneti teknolojisinin erişimini evin ötesine, her türlü binaya yaygınlaşması yer alıyor.  Bu vizyon içerisinde ise  enerji tasarrufu, emisyonları azaltma ve nüfus büyüdükçe sürdürülebilirliği arttırma konuları yer alıyor.

Akıllı binaların hayatı daha bağlantılı ve rahat hale getireceğini dile getiren Samsung, akıllı binalara monte edilen akıllı cihazlar, konut sakinleri sorunu fark etmeden önce onarım talep edip, sorunun ne olduğunu belirteceğini ifade etti. 

Akıllı binalarla akıllı bir şehir yaratma hedefini gerçekleştiren Samsung, açık iş birliğinin önemini de vurguladı. Akıllı bina çözümlerini geliştirmek için ABD merkezli küresel emlak müteahhit firması olan Greystar Real Estate Partners gibi inşaatçılar ve emlak yöneticileri ile görüşüp ortaklıklar kurmak için çalışmalar yapıyor. Greystar Başkanı ve CEO'su Bob Faith, “Akıllı binalarla bölge sakinlerinin deneyimi daha akıllı, daha verimli, daha etkili olacak. Bu yüzden daha az enerji kullanacaklar. Samsung, tüm teknolojileri bir araya getirme yeteneğine sahip ve teknolojilerin tek bir yerde birleşmesi gerçekten kritik.” dedi.

Toyota Las Vegas'ta 2 bin kişilik akıllı kent inşa edecek!

 


Geri Dön