29 / 03 / 2024

Samsunspor'un yeni stadyumu Ağustos'ta açılacak!

Samsunspor'un yeni stadyumu Ağustos'ta açılacak!

Samsunspor'un sportif direktörü Coşkun Zeren, yeni stadyumun Ağustos ayında açılmasının beklendiğini söyledi. Samsunspor, 1975'te açılan 19 Mayıs Stadı'na, cumartesi günü oynayacağı Alima Yeni Malatyaspor maçıyla veda edecek.



Samsunspor, cumartesi günü saat 16.30’da 19 Mayıs Stadyumu’nda karşılaşacağı Alima Yeni Malatyaspor karşılaşması hazırlıklarını Nuri Asan Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla tamamladı.


Coşkun Zeren, yeni stadyumun Ağustos ayında açılmasının beklendiğini, bu yüzden tarihi stadlarında oynayacakları son maça çıkacaklarını vurgulayan Coşkun Zeren, şöyle devam etti:

“Bu statta bir çok sevinçler ve hüzünler yaşandı. Çok zaferler yaşandı. Bir çok önemli maçlar, Samsunspor’un zaferine tanıklık etti. Taraftarlarımızı stada veda için takımımızın arkasında görmek istiyoruz. Eğer taraftarlarımız tribünleri doldururlarsa mutlu oluruz. Taraftarlarımızı Alima Yeni Malatyaspor maçına bekliyoruz.”


1973’TE AÇILDI

Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nun temeli, 1970 yılında alındı. Stat, inşaatın tamamlanmasından sonra 23 Şubat 1975’te Samsunspor-Trabzonspor maçında açıldı. Futbol maçlarının yanı sıra 19 Mayıs Üniversitesi’nin mezuniyet kutlamaları, konserler ve bayram etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Işıklandırma sistemi, stat içi ve dışı kameraları, otomatik barkodlu bilet sistemi olan stadyum, 2008 yılında çim sahayı yenileme, açık maraton tribününe bir çatı ekleme, kapasiteyi artırma ve koltuklandırma çalışmaları sonucunda seyirci kapasitesi 16 bin 480’e çıktı.


Sözcü


Geri Dön