25 / 04 / 2024

Sanatçı köyü Beyşehir Gölü çevresinde kuruluyor!

Sanatçı köyü Beyşehir Gölü çevresinde kuruluyor!

Türkiye'nin ilk 'sanatçı köyü' Beyşehir Gölü çevresinde kuruluyor. Zerrin Özer'den Cemil İpekçi'ye kadar birçok ünlü, kerpiç evlerden satın almak için sıraya giriyor



Sanatçılar, köylülere rakip oldu. Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı çavuş beldesinde, sanatçılara özel bir köy oluşturuldu. Bölgeye de 'Sonsuz şžükran Köyü' adı verildi. Yönetmen Mehmet Taşdiken sanatçı, akademisyen ve bilimadamlarının köy hayatını yaşayıp, burada eserler verebileceği bir 'sanat köyü projesi' için kolları sıvadı. 'Sonsuz şžükran Köyü Projesi'ne, Konya Mimarlar Odası da destek çıktı.
Geçtiğimiz yıl da tamamı kerpiç evlerden oluşacak olan köyün temelleri atıldı.

Proje tam olarak hayata geçmemesine rağmen, kerpiç evlerden satın almak isteyen 500 sanatçı adeta sıraya girdi. Cemil İpekçi, Bulut Aras ve Zerin Özer gibi birçok sanatçı köye gidip, kerpiç evlerden satın aldı. Sanatçılar bizzat evlerin inşaat işlerinde çalıştı. Yetkililer, ev fiyatlarının 17-30 bin TL arasında değiştiğini ancak bu rakamın yılbaşından sonra 50 bine çıkacağını söyledi. Modacı Cemil İpekçi, projenin destekçisi olduğunu söyleyip, 'Beyşehir Gölü'ne bakan evimin 2 yanında da gölet var. Bu köyde yaşayacağımı düşünmek bile heyecan verici. Artık sanatçılarımız, kafa dinlemek için yurt dışına değil, Beyşehir'e gidecek' dedi.
Takvim


Geri Dön