26 / 04 / 2024

Sanayiciye inşaat harcamalarında KDV iadesi!

Sanayiciye inşaat harcamalarında KDV iadesi!

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.Yeni Kanun ile bir çok düzenleme getirildi. 



TBMM Genel Kurulu’nda dün gece torba kanun görüşmeleri sırasında sektör için önemli değişiklikler yapıldı. Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yeni düzenlemede önemli vergi istisnaları yer aldı. Buna göre imalat sanayisi yatırımları üzerindeki KDV'den kaynaklı finansman yükünü gidermek amacıyla, bu yatırımlar nedeniyle 2018 yılında yapılacak inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV'nin iade edilmesine yönelik uygulama 2019 yılında da sürdürülecek. Cumhurbaşkanı, bu uygulamanın sürelerini 5 yıla kadar uzatmaya yetkili olacak.

Finansal sistemin ekonomik büyümeyi sağlıklı şekilde desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması için sistemik risklerin yönetilmesi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

Öznur YASLI İKİER/Emlakkulisi.com


Geri Dön