27 / 04 / 2024

inşaat kdv iadesi nasıl olur

inşaat kdv iadesi nasıl olur

TBMM Genel Kurulunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.Yeni Kanun ile bir çok düzenleme getirildi. 

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

İnşaat demir fiyatlarına Temmuz dopingi! Fiyatlar tavan yaptı! Demir fiyatları ne kadar oldu?

Temmuz ayında KDV'ye gelen zam demir fiyatlarını da vurdu. İnşaat demir fiyatları gelen zamların etkisi ile tavan yaptı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 1 ton inşaat demiri kaç lira? 10 Temmuz 2023 demir fiyat listesi.

Ata GYO Çanakkale projesi için Ru İnşaat'la 1.7 milyon TL'lik sözleşme imzalayacak!

Ata GYO, Çanakkale ili, Merkez ilçesi, Kemalpaşa Mahallesi 175 ada 3 parselde yer alan gayrimenkulün zemin iyileştirme ve kaba inşaat işlerinin toplam 1 milyon 750 bin lira+KDV bedelle Ru İnşaat'a yaptırılmasına karar verdi. 

Turizm yatırım inşaatı ve elektrikli otomobil üreten firmalara KDV istisnası

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, turizmde teşvk belgesi olanların inşaat işlerine ve elektrikli araç üretimi için AR-GE çalışması yapanlara KDV istisnası getirildi.

İnşaatta KDV müjdesi! Arsa KDV oranı kaç oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Mart tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından inşaat sektörünü de kapsayan yeni KDV düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, arsa KDV oranı kaç oldu?

Emlak sektöründe neler oluyor? İnşaat sektörü durma noktasına mı geldi?

Dövizde yaşanan artışın, inşaat ve emlak piyasasını kötü etkilediğini belirten emlak danışmanları KDV indirimi gibi sektör hakkında oldukça önemli pek çok noktayla ilgili açıklamalarda bulundu.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

Konutta KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde konut inşaatının sınıfıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Peki KDV iadesinde inşaat sınıfı ne gibi sorunlar çıkarıyor? KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut inşaatlarında KDV iadesi neleri kapsıyor?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde son dönemlerde konut inşaatının sınıfı ile ilgili sorunlar yaşanıyor. Konut sektörü, KDV oranının inşaatın sınıfına ve emlak vergisi değerine göre belirlenmesine ilişkin düzenlemenin yürürlükten kaldırılmasını istiyor.

Kentsel dönüşüm KDV indirimi hangi inşaat projelerinde geçerli?

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için düğmeye bastı. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde KDV yüzde 1 olacak. Peki indirimli KDV uygulanacak inşaat taahhüt işleri neler? İşte detaylar...

Osmangazi Belediyesi yurt inşaatı giderlerini Belediye bütçesinden ödedi iddiası!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi’nin, belediye bütçesinden milyonlarca TL harcama yaparak özel bir vakfa ait yurt inşaatının yapım işini üstlendiği belirlendi. Özel derneğin yurt inşaatı yapımını 5 milyon 982 bin TL+KDV bedelle üstlendiği vurgulandı.

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Topraktan ev alanlara KDV iadesi ve indirimi!

Topraktan ev alanlar KDV iadesi ve indiriminden yararlanabiliyor. Lüks konutlar için uygulanan KDV oranı şartları artık değişti ve yüzde 8 olarak uygulanıyor.

inşaat kdv iadesi nasıl olur Haberi

inşaat kdv iadesi nasıl olur

TBMM Genel Kurulu’nda dün gece torba kanun görüşmeleri sırasında sektör için önemli değişiklikler yapıldı. Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yeni düzenlemede önemli vergi istisnaları yer aldı. Buna göre imalat sanayisi yatırımları üzerindeki KDV'den kaynaklı finansman yükünü gidermek amacıyla, bu yatırımlar nedeniyle 2018 yılında yapılacak inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV'nin iade edilmesine yönelik uygulama 2019 yılında da sürdürülecek. Cumhurbaşkanı, bu uygulamanın sürelerini 5 yıla kadar uzatmaya yetkili olacak.

Finansal sistemin ekonomik büyümeyi sağlıklı şekilde desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması için sistemik risklerin yönetilmesi amacıyla Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

Öznur YASLI...