16 / 04 / 2024

Sancaklar Cami Kadir Gecesi açılacak!

Sancaklar Cami Kadir Gecesi açılacak!

Sancak Ailesi’ne ait Emre Arolat tarafından tasarlanan Sancaklar Cami'nin kapıları önümüzdeki Kadir Gecesi açılıyor...



Türkiye’deki cami mimarisine ve gündemine yeni bir boyut getirecek bir inşaat Büyükçekmece’de iki yıldan bu yana devam ediyor. Kamuoyunda daha çok ilaç dağıtım sektörünün etkin oyuncusu Hedef Allianz ile tanınan ancak son dönemde farklı işlerle de ön plana çıkan Sancak Ailesi’ne ait Sancaklar Vakfı tarafından yürütülen proje ile oluşturulan Sancaklar Cami, kapılarını önümüzdeki Kadir Gecesi açacak.


Ünlü mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan Sancaklar Camii’nin en büyük özelliği mimarisinin, bugüne kadarki camilerden çok farklı dizayn edilmesi. Cami de alışılmış bir minare ve kubbe olmayacak. Yerin altı kat altına inşa edilen cami, mütevazılığı ve sadeliği ile dikkat çekecek. İç bünyesi Hira Mağarası’ndan esinlenen caminin dış cephesi doğal yeşillikler ve toprakla örtülecek. İçeride ışık ve lamba değil tamamen güneş ışığı kullanılacak. 2 milyon dolara mal olacak cami, iç bünyesinde 800, dış avlusu da dahil 2 bin 500 kişilik kapasiteye sahip olacak.


Sancaklar Vakfı, bugüne kadar sekiz cami, çok sayıda öğrenci yurdu, okul ve sosyal tesise imza attı. Yine ayrıca 2 bin 300 öğrenciye de öğrenimleri boyunca her ay 175 TL’lik burs veriyor.

Ekonomist


Geri Dön