24 / 04 / 2024

Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı'nın temeli atıldı!

Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı'nın temeli atıldı!

Sancaklıbozköy Kiraz Pazarı’nın temelleri görkemli bir törenle atıldı. 4 Milyon 384 bin TL’ye yapılacak ve civar mahallelerin büyük bir ihtiyacını karşılayacak Kiraz Pazarı, nisanda tamamlanarak hizmete sunulacak.



Sancaklıbozköy Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine AI< Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan yardımcıları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kiraz pazarı projesini hazırlarken birçok görüşme gerçekleştirip ve çevre illerde ki Pazar yerlerini incelediklerini belirten Başkan Çelik tesisle ilgili şu bilgileri verdi:

KİRAZ PAZARI PROJESİ ORTAK AKIL İLE HAZIRLANDI

“Kiraz Üreticileri Birliğimiz burayı yıllar önce almak istemişler. Ancak yıllarca uğraşılmasına rağmen bir netice alınamamış. Seçim döneminde bizde böyle bir Pazar yeri yapmak için söz vermiştik. Seçim sonrasında konuyu biz devraldık ve Milli Emlak ve Hazine ile görüşmeler yaptık. Ancak ilk başta bir netice alamadık. Bu işe başlarken çok engellemelerle karşılaştık. Her şeye rağmen sıkı bir çalışma ile hamdolsun ki bu alanı tahsis olarak aldık ve planlama çalışmalarımızı yaptık. Bu arazi imarsız bir alandı bu nedenle, 20’den fazla kurumdan görüş almamız gerekiyordu. Bütün bu çalışmaları tamamladık. Nisan Ayı başında Kiraz Pazarı’nın açılışını gerçekleştireceğiz. 138 dönüm üzerine yapılacak olan Kiraz Pazarı’mız 4 Milyon 384 Bin TL ihale bedeli ile yapılacak. Kiraz Pazarımızın içerisinde 60 adet dükkân olacak. 5 Bin 400 metrekare alanda 142 ton çelik konstrüksiyon kullanarak üç adet kapalı Pazar yeri yapacağız. 25 bin metre kare saha betonu, 10 bin metrekare parke taşı döşemesi, 1856 metre çit, 1 adet mescit, 1 adet kafeterya, 1 adet idari bina ve tuvalet gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan tesisler olacak. Geriye kalan kısımda da AR-GE çalışmaları yapacağız. Yeni ürün çalışmaları ile ilgili deneme üretimlerini de bu alanlarda yapacağız.”


Star


Geri Dön