20 / 04 / 2024

Sancaktepe, Cibuti ile kardeş oldu!

Sancaktepe, Cibuti ile kardeş oldu!

Afrika Cibuti Cumhuriyeti Djibouti Belediyesi ile Sancaktepe Belediyesi arasında işbirliği projesi imzalandı.İmzalanan ön protokolde; iki şehir arasında ekonomiden bilime, kültürden eğitime işbirliği yapılmasını öngörüyor.



Ön protokolle, tarihi ve kültürel mirasın korunması, belediye çalışanlarının eğitim ve uzmanlıklarının artırılması ile bilgi ve tecrübe alış-verişinin sağlanması hedefleniyor.


İki kent arasındaki kültürel ve dostluk bağlarını güçlendirecek kardeşlik ön protokolünü, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile Djibouti Belediye Başkanı Hüseyin Abdullah Kayad imzaladı. İki şehir arasındaki 1 Aralık 2014 Pazartesi günü imzalanan törende,  kardeşlik havası esti.


Sancaktepe Belediye Başkanı Erdem, yapılan anlaşmadan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Kentlerde insani değerlerin korunması ve gelişmesine ilişkin kamusal politikalar üretmeyi, yoksulluk sorunlarını azaltmak için programlar geliştirmeyi amaçlıyoruz. Afrika Cibuti Cumhuriyeti aklımıza gelebilecek tipik bir Afrika ülkesi. Her türlü belediye hizmetlerinde ihtiyaçları var. Bu çerçevede görüşmelerimiz oldu. Zamanın ve imkânların elverdiği ölçüde kardeşlik ilişkilerimizi geliştireceğiz” dedi. Başkanımız Erdem, “Belediyeleri klasik belediye hizmetleri kapsamında yardımlaşmaktan öteye her iki şehrin iş adamlarının iletişimlerini de geliştirmeyi hedefliyoruz”  şeklinde konuştu.


Erdem, dostluğun geliştirilmesini hedefleyen kardeşlik protokollerinin sürdürüleceğini de söyledi.


Sancaktepe Belediyesi


Geri Dön