20 / 04 / 2024

Sancaktepe'de depremden etkilenen okula sıva yapılmasına velilerden tepki!

Sancaktepe'de depremden etkilenen okula sıva yapılmasına velilerden tepki!

İstanbul’da meydana gelen depremden sonra hasar alan okul binasının tamir edilmesine velilerden tepki geldi. Veliler, okulun yıkılıp yeniden yapılması talebinde bulundular…



İstanbul’da yaşanan 5.8’lik depremden sonra Sancaktepe Osmangazi İlköğretim Okulu’nda tadilat çalışmalarına başlanmıştı. Okulun yeniden yapılması talebinde bulunan veliler, okul önünde toplanarak yıkılması talebinde bulundular. 

Öğrencilerin velilerinden biri olan Gül Çavuş Çiftçi basın açıklamasını tüm veliler adına yaptı. Çiftçi, “Okulumuzun tekrar tamir edilmesini istemiyoruz. Yıkılıp yeniden yapılmasını istiyoruz. Bin 128 öğrencinin hayatını tehlikeye sokacak bu okula çocuklarımızı göndermek istemiyoruz. Gördüğünüz üzere okulumuza iskele kurulmuş sıva ile çatlaklar kapatılıyor.” açıklamalarını yaptı. 

Birgün'ün haberine göre, Eğitim Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Kazım Yılancı konuyla ilgili olarak, “Her şeye kaynak bulunurken, bu okulun bu şekilde, iki kere, üç kere güçlendirme görüp tekrar tekrar yaşamamız kabul edilemez.” şeklinde konuştu. 

İstanbul'da 6 okul daha taşınacak!


Geri Dön