17 / 04 / 2024

Sançim Bilecik Çimento kime satıldı?

Sançim Bilecik Çimento kime satıldı?

Çimsa Temmuz ayında, KAP'ta yaptığı açıklamada, Sançim Bilecik Çimento’nun tamamını 221 milyon dolara satın almak için anlaştıklarını duyurmuştu. Sançim Bilecik Çimento’nun yeni sahibi belli oldu.



Çimsa Temmuz ayında, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Sançim Bilecik Çimento’nun tamamını 221 milyon dolara satın almak için anlaştıklarını duyurmuştu. Ancak şirketten yılın son haftası sürpriz bir açıklama daha geldi. 23 Aralık’ta yine KAP’a yapılan açıklamada, hisse alım-satım sözleşmesinin ortak mutabakatname ile feshedildi ifade edildi.

 

Sönmez Holding (yüzde 43), Aunde Teknik AŞ (yüzde 38), E.N.A Tekstil (yüzde 10) ve Umut İnşaat (yüzde 9) ortaklığındaki Sançim Bilecik Çimento’nun yeni sahibi Aşkale Çimento oldu. 

Lütfü Yücelik’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Aşkale Çimento, Sançim Bilecik Çimento’nun yüzde 100 hissesini almak için el sıkıştı. Hisse devri gerekli izinlerin alınmasının ardından gerçekleşecek. 

2006 yılında ÇED Raporunun alınmasının ardından temelleri 2008 yılında atılan Sançim Bilecik Çimento, 2010 yılının ilk aylarında ilk klinkerini üretmeye başladı.

 

47 YILLIK ŞİRKET

 

1968 yılında Türkiye Çimento ve Toprak Sanayi AŞ tarafından bölgenin çimento ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Trabzon’un Aşkale ilçesine 3 km mesafede kurulan Aşkale Çimento’nun hisseleri,  1987 yılında özeleştirmek üzere Başbakanlık Kamu Ortaklığı İdaresine devredildi. 1993 yılında Erzurum ve bölge insanı tarafından kurulan, çok ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla 31 milyon 250 bin dolara satın alındı. Aradan geçen 20 yıl içinde; çimento sektöründe Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane ve Erzincan’daki fabrikaları ile bölgesel aktör haline gelen şirketin Erzurum, Ağrı, Aşkale, Trabzon, Beşikdüzü, Tirebolu ve Rize’deki hazır beton tesisleri bulunuyor. 


Vatan


Geri Dön