18 / 04 / 2024

Çimsa Çimento, Sançim hisselerini aldı!

Çimsa Çimento, Sançim hisselerini aldı!

Çimsa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çimsa Çimento, SANÇİM Bilecik Çimento Madencilik Beton hisselerini aldı.



Çimsa Çimento tarafından yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz, SANÇİM BİLECİK ÇİMENTO MADENCİLİK BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'nin sermayesinin %100'ünü temsil eden ve toplam nominal değeri 87.500.000,00 TL olan hisselerin tamamının AUNDE Teknik Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., E.N.A. Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Celal Sönmez, Ali Cem Sönmez, Osman Sönmez, Cemil Sönmez, Ali Hazır ve Mehmet Hazır'dan satın alınması konusunda 15 Temmuz 2014 tarihinde "Hisse Alım ve Satım Sözleşmesi" imzalamıştır. 


Sözleşme uyarınca SANÇİM BİLECİK ÇİMENTO MADENCİLİK BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'nin %100 oranındaki hisselerinin devir bedeli, düzeltmeler hariç olmak üzere 220.710.000 Amerikan Doları'dır.  

Hisselerin devri ve hisse devir bedelinin ödenmesi, Rekabet Kurulu'nun izninin alınmasından ve hisse devir sözleşmesinde öngörülen diğer işlemlerin yerine getirilmesinden sonra kapanışta gerçekleştirilecektir.


Satıcı şirketler ve kişiler ile aramızda denetim ve sermaye bakımından dolaylı veya dolaysız bir ilişki yoktur.


Geri Dön