23 / 04 / 2024

Sani Şener: Kira ertelemesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz!

Sani Şener: Kira ertelemesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Her sözleşmenin kendi içeriğine göre, süre uzatımı, kira ertelemesi veya başka türlü metotlarla bu kayıplarımızın karşılanması için gerekli çalışmaları da yapıyoruz" dedi...



TAV Havalimanları, yılın ilk yarısında 6,8 milyon iç hat ve 4,7 milyon dış hat olmak üzere toplam 11,4 milyon yolcuya hizmet sundu. Şirketin bu dönemdeki konsolide cirosu 141,9 milyon avro olarak kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; şirketin hizmet verdiği yolcu sayısı, yılın ilk yarısında küresel salgının etkisiyle 2019'un aynı dönemine göre yüzde 70 düştü.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, 2020'nin ikinci çeyreğinin tüm dünyada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı sokağa çıkma yasakları ve seyahat sınırlamalarıyla geçtiğini belirtti. Şirket olarak içinde bulundukları küresel krize hızlı ve kararlı bir şekilde tepki verdiklerine dikkat çeken Şener, giderleri azalttıklarını, yüzde 32 oranında bir maliyet düşüşü yakaladıklarını belirtti. 

Her havalimanı için ilgili ülkelerde yaptıkları sözleşmelerde bulunan force majeure (mücbir sebep) maddelerinden olan salgın hastalık maddesine dayanarak iş yaptıkları idarelere gelir kayıplarının karşılanması için gerekli müracaatları yaptıklarını dile getiren Şener, "Her sözleşmenin kendi içeriğine göre, süre uzatımı, kira ertelemesi veya başka türlü metotlarla bu kayıplarımızın karşılanması için gerekli çalışmaları da yapıyoruz" diye konuştu.

Kıraathane esnafına acil olarak kira yardımı yapılmalı!


Geri Dön