28 / 03 / 2024

Sanko Holding, 2012'de 2 yeni projeye başlayacak!

Sanko Holding, 2012'de 2 yeni projeye başlayacak!

156 daireden oluşan projede daireler rezidans hizmeti ile kiralanacak. Şirket 2012 yılında 2 yeni projeye de start verecek. İstanbul'da ise arazi görüşmeleri devam ediyor...



Kısa bir süre önce Gaziantep'te ASCE markası ile konut sektörüne giriy yapan Sanko Holding, bu günlerde tatlı bir telaşın içinde. Gaziantep'te tıp fakültesinin kuruluş çalışmalarında sona yaklaşan şirket, iştiraki olan ASCE İnşaat kanalı ile bir diğer taraftan üniversiteli öğrencilerinin barınma sorununu çözmek için rezidans inşaatına başladı. ASCE İpekyol projesi ile yükselen rezidansta toplam 156 daire yer alacak. Her katta 6 dairenin olacağı proje, 2012 yılının sonunda tamamlanacak

Gaziantep 1+0 ile tanışacak

Projenin daire tiplerinde ise ilk kez 1+0 daire tipine yer verilecek. Böylece büyük metrekarelere alışık Gaziantep'te ilk kez bir projede 1+0 tipi ev modeline yer verilecek. Projede ayrıca 1+1 ve 2+1 tipi daireler olacak. Evlerin tamamı beyaz eşyalı ve mobilyalı kiraya verilecek. Sosyal donatılar arasında sauna, bilardo salonu ve spor alanları bulunacak.

Karma bir projeye hazırlanıyor

Şirketin 2012 yılı planları arasında karma bir projede yer alıyor. Bu proje yine kendi arazileri üzerinde yükselecek. Tugay Kavşağında yer alan projenin içinde Sanko Holding yönetim binası, konut ve bir de alışveriş merkezi inşa edilecek. Alışveriş merkezi güneydoğu ticaret merkezi haline getirilecek.

Serincede site kuracak

Şirket Gaziantep'in Serince bölgesinde bulunan 480 bin metrekare alan üzerinde ise içinde tüm sosyal donatıları olan bir site kurak. Sitenin içinde en az 500 dairenin yer alması planlanıyor. 2012 yılı içinde projelendirilecek sitede yüzme havuzları, yürüyüş parkurları, mangal ve piknik alanları ile Türk Hamamı ve sauna gibi sosyal donatılar da planlanıyor. 

Hedefte İstanbul var

Bu güne kadar 3 bin metrekarenin üzerinde sanayi inşaatı gerçekleştiren şirket İstanbul'da da arazi kolluyor. Bunun için zaman zaman bazı şirketlerle görüşmeler yapılıyor. Hem Anadolu yakasında hem de Avrupa yakasında arazi bakan şirket, uygun arazi bulunması durumunda İstanbul'da da konut üretip satmayı planlıyor. Ancak öncelik kendi arazileri olan Gaziantep'te konut üretmek.

Tıp fakültesi gün sayıyor

Sanko Holding, bir devlet, 3 özel üniversitenin bulunduğu Gaziantep'te 5'nci üniversite için gün saymaya başladı. Hacı Sani Konukoğlu Vakfı tarafından kurulacak olan üniversite merkez olarak Sani Konukoğlu Hastanesi'nin binasını kullanacak ve sağlık alanında uzman üniversite olacak. Gaziantep Üniversitesi senatosu diğer vakıf üniversitelerinde olduğu gibi hamilik onayını verirken üniversite, tıp fakültesi, sağlık bilimleri enstitüsü ve hemşirelik bölümünden oluşacak. Üniversite'ye Sanko Üniversitesi adı verilecek ve Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi olarak Sanko Üniversitesi bünyesine geçecek.

Asce Lüks hızla yükseliyor

15 bin 856 metrekarelik alana sahip proje, 5 ana bloktan oluşuyor.  Büyüklükleri 210 ile 711 metrekare arasında değişen 5 ayrı daire tipi bulunan proje "hayat-avlu" kavramıyla inşa ediliyor. Projede 3+1, 5+1, bahçeli dubleks, büyük tip bahçeli dubleks ve teras dubleks daire seçenekleri yer alıyor.
Emine AÇAR-BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön