19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Birecik'te 13 ev tahliye edildi!

Şanlıurfa Birecik'te 13 ev tahliye edildi!

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde heyelan meydana geldi. Bölgede bulunan 13 ev ise tahliye edildi.



Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde heyelanın meydana geldi. Alanda bulunan 13 evin tahliye edilmesine karar verildi.

NTV'de yer alan habere göre; Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, beraberindeki Birecik Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam ile heyelanın meydana geldiği Birecik-Halfeti yolu Saha Mahallesi'nde incelemeler yaptı.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Beyazgül, olayda can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Bölgede çalışmaların sürdüğünü söyleyen Beyazgül, şu açıklamalarda bulundu:

"Dün akşam burada bir heyelan oldu Allah'a hamd ediyoruz ki can kaybı yok ancak bugünden sonra neler yapılacağı konusunda yetkililerimizle istişarede bulunduk. Sistematik olarak tüm çalışmalar başlatılmış bulunmaktadır ancak buranın riskli alanın devamında da önlemler alınması gerektiğini biliyoruz. Bütün bu çalışmaları belirli esaslar üzerinde yürüteceğiz. Birecik halkına geçmiş olsun diyoruz. Bir can ve mal kaybı olmadı ama büyük bir kazayı atlatmış bulunmaktayız. Büyükşehir belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. 13 ev riskli alan içerisindedir. Bu 13 evin tahliyesine ilişkin karar aldık. Onunla ilgili çalışmalarımızı başlattık. "

Dün Birecik-Halfeti yolu Saha Mahallesi yakınlarında heyelan meydana gelmiş, yamaçtan yola düşen kaya ve toprak parçaları dolayısıyla yol trafiğe kapanmıştı. 


Geri Dön