27 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eski Hal Pazarı'nda yıkım çalışmaları sürüyor!

Şanlıurfa Eski Hal Pazarı'nda yıkım çalışmaları sürüyor!

Toplanma merkezine bakan kesimde Ahmet Bahçivan döneminde satılan dükkanlar yıkılıp, yolun 7 metre gerisinde yeniden inşa edilecek. Dükkanları boşaltan mülk sahiplerine yeni işyerleri yapılıncaya kadar kira bedeli ödenecek ...




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin eski sanayi bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde başlattığı yıkım çalışmaları sürüyor. 


TOKİ ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından birlikte hayata geçirilecek Toplanma merkezine bakan yol üzerinde Ahmet Bahçivan döneminde yapılıp satılan dükkanların büyük bir kısmı boşaltıldı. Buradaki dükkanlar yıkılıp, yolun yaklaşık 7 metre gerisinde yeniden inşa edilecek. 

Yıkımın ardından 1 yıl sürecek inşaat süresince hak sahiplerine yaklaşık bin lira aylık kira bedeli ödeneceği bildirildi. 


Buradaki dükkanların her birine 400-500 bin lira arasında değer biçiliyor. 

Kentsel Dönüşüm çalışmaları Bamyasu'nda da devam edecek. Buradaki yolun Şanlıurfa-Viranşehir karayoluna kadar genişletilerek, Atatürk Bulvarı'ndaki trafik yükünün azaltılması hedefleniyor. 

Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yahya Ürün bir süre önce yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın en önemli kentsel dönüşüm merkezlerinden biri olan eski sanayi sitesi ve çevresinde bulunan eski hal pazarında bulunan 68 bağımsız işyeri ile anlaştıklarını belirtti. 


Hizmet


Geri Dön