18 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye Millet Bahçesi ile nefes alacak!

Şanlıurfa Eyyübiye Millet Bahçesi ile nefes alacak!

Şanlıurfa Eyyübiye’de son dönemde birçok yeni projeyi hayata  geçiren Eyyyübiye Belediyesi, Millet Bahçesi projesi için çalışmalara başladı.



Eyyübiye Belediyesi,  TOKİ  ile birlikte ilçede kentsel dönüşüm projesini başlattı. 4 etaptan oluşan ve toplam 3000 konut hedeflenen projenin ilk etabında 367 konut ve 35 işyerinin çalışmalarına başlandı. Akçamesçit bölgesinde bulunan Güney Kent projesiyle ilçeye 3000 konut kazandırılacak.
Para Dergisi’nde yer alan habere göre;  Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile Yenice, İkizce ve Akçamesçit Mahalleleri için kentsel dönüşüm projesinin ilk adımları atıldı. 4 etaptan oluşan ve ilk etap maliyetinin yaklaşık 80 milyon TL olduğu çalışmanın 1. Etabı başladı. Çalışmaların başladığı alanı ziyaret eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Kuş,” Seçimlerden önce Eyyübiye’ye kentsel dönüşümle ilgili sözümüz vardı. Bugün o sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Temelleri attık, inşallah 2020 yılın sonu 2021 yılının başında Eyyübiye ilçemize 367 konut 35 iş yerini kazandırmış olacağız. Bu birinci etap. Bu bölgemizde 4 etaplık bir çalışma söz konusu. Bu bölgemizdeki çalışmayı bitirir bitirmez 2. Etap çalışmalarına ara vermeden inşallah başlayacağız. Bu 4 etabı bitirip ilçemize yaklaşık 3000 yeni konut kazandırmış olacağız. Bize güvenen kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Zeynel Abidin Beyazgül Başkanımızla birlikte Eyyübiye’nin çehresini değiştirmeye devam edeceğiz" dedi.

Şanlıurfa Eyyübiye Millet Bahçesi ile nefes alacak!

 

BÖLGENİN EN BÜYÜK MİLLET BAHÇESİ     

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, bölgenin en büyük Millet Bahçesi olma özelliğini taşıyan, 150 dönümlük alanı kapsayan Eyyübiye Millet Bahçesi’nin ihalesinin 5 Kasım tarihinde yapılacağını açıkladı. Eyyübiye’nin değişimi ve dönüşümü için gece gündüz demeden çalışan ve yaptığı çalışmalarla kamuoyunun takdirini toplayan Kuş, Millet Bahçesi’nin ihale tarihini de açıklayarak bir müjde daha verdi. Akçakale yolu üzerindeki Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi arazisinde 150 dönümlük alana yapılacak olan Millet Bahçesi yeri daha önceden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahsisi Eyyübiye Belediyesi’ne yapılmıştı, içerisinde mesire alanları, çocuk oyun alanları, sosyal donatı alanları, bisiklet parkuru, yürüyüş yolları ile vatandaşların rahatça vakit geçirebilecekleri alanları barındıracak olan Millet Bahçesi’nin yapımına kısa sürede başlanacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kuş, “İnşallah Eyyübiye bu proje ile nefes alacak. Eyyübiye’de değişim ve dönüşüm için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, TOKİ Başkammız Ömer Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül, Milletvekillerimiz, İl Başkanımız Bahattin Yıldız, İlçe Başkanımız Mehmet Moğal’a teşekkür ederim. Birlikte daha güzel daha yaşanılabilir bir Eyyübiye için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa Eyyübiye Millet Bahçesi ihalesi 5 Kasım'da!


 


Geri Dön