23 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye'de yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Eyyübiye'de yıkımlar başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ilçede ulaşım sıkıntısını çözmek için Asya ve Osmanlı Mahallesi'nde kamulaştırılan yapıların yıkımını başlattı.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye'yi baştan inşa etmek için düğmeye bastı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; ilçeye yönelik tüm hizmetlerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, son olarak ilçede yaşanan trafik sıkışıklığını gidermek adına Asya ve Osmanlı Mahallesinde kamulaştırması yapılan yapıların yıkımını yaparak 30 metrelik bir bulvarın daha yapımına başladı. 

BÖLGEDE YAŞANAN TRAFİK SIKIŞIKLIĞI SONA ERECEK 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğol ve Mahalle Muhtarı Ahmet Çağan ve mahalle sakinlerinin katılımıyla düzenlenen yıkımda, Eyyübiye'nin kangrenleşmiş trafik sorununu sona erdirecek yol genişletme çalışmaları kapsamında bölgede yıkımlar başladı. 

Şanlıurfa Eyyübiye de yıkımlar başladı!

30 METRELİK YOLUN 1. ETAP ÇALIŞMASI BAŞLATILDI 

Eyyübiye İlçesi Asya Mahallesinde 1.etapta 30 metre genişliğinde 740 metre uzunluğundaki yolu 43 adet yapıyı kamulaştırarak ilçeye kazandıracak olan Büyükşehir Belediyesi, 22 adet evin kamulaştırması için uzlaşma sağlayarak uzlaşma bedeli olarak ta 1 milyon 525.bin TL ödeme yaptı. 


BAŞKAN BEYAZGÜL: EYYÜBİYE'Yİ YENİDEN İNŞA EDİYORUZ 

Eyyübiye'yi yeniden inşa ettiklerini dile getiren "Burası yüksek gerilim hattının olduğu bir bölge. Bu nedenle ölümler oluyordu. Seçim öncesi il başkanımız ve ilçe belediye başkanımla beraber sorunları yerinde tespit etmiştik. Bu güzergâhta evler vardı. Bu evler aslında bir yerde de Eyüp Peygamber ile Akçakale yolu arasındaki güzergâhı tıkıyor ve TOKİ’ ye ulaşımı engelliyordu. Bunun açılması gerekiyordu. Buradaki herkesin de ortak fikri bu yolun bir an önce açılmasıydı. Eyyübiye’ye hizmet gidecekse yollarını artırmakla, yeşil alanlarını artırmakla, tapu sorunuzu çözmekle mümkündür. Bir müddet önce Mehmet Kuş başkanımızın da girişimiyle de bu bölgede doğalgaz çalışmalarını başlattık. Eyyübiye’nin tamamına doğalgaz gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Eyyübiye aslına bakarsanız yeniden inşa ediliyor. Yeniden yollar yapılıyor. Yeniden yeşil alanlar yapılıyor. Bundan bir süre önce Millet Bahçesinin yeri 150 dönümden 180 dönüme çıkarıldı. Eyyübiye’de bir yeşil yaprak, yeşil alan bulmak pek mümkün değilken şimdi 180 dönüm oldu. Bugün de aynı iddiamızı sürdürüyoruz. Burası ne yazık ki dezavantajlı bir bölgemiz, burası insanların yaşamı için çok elverişli olmayan yapılardan oluşmuş. Fakat biz bu bölgede çokça çalışmak zorunda olduğumuzu kabul ediyoruz. Bütün ekibimizle muhtarlarımızla belediye başkanlarımızla biriz ilçemiz için çalışıyoruz. Burasının açılması gerekiyordu yıkacağız. Diğer taraftan farklı ilçelerde de çalışmalar devam ediyor. Peygamberler şehrinde hizmet etmeyi bizlere nasip ettiği için Allah’ımıza hamd ediyoruz. Milletimizin bizlere verdiği desteklerden ötürü de teşekkür ediyoruz. Şimdi bismillah diyerek yeni ve geniş bir yolumuzun açılışına hep birlikte şahitlik ediyoruz “dedi. 

TOKİ’den Şanlıurfa Haliliye ve Eyyübiye’ye millet bahçesi!


Geri Dön