26 / 04 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye'ye modern semt pazarı!

Şanlıurfa Eyyübiye'ye modern semt pazarı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin 'Her İlçeye Modern Semt Pazarı' projesi kapsamında Eyyübiye'nin Yenice Mahallesinde kapalı semt pazarı inşa ediliyor.




2016 yılında başlatmış olduğu 'Her İlçeye Modern Semt  Pazarı' projesi kapsamında Haliliye, Halfeti, Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Suruç ve Viranşehir’de yapımı tamamlanan Bozova, Hilvan, Siverek ve Eyyübiye’de ise inşaat çalışmaları hızla süren semt pazarları bulundukları ilçede vatandaşlara daha rahat bir alış veriş sağlıyor.


İlçelerin modern bir kimliğe bürünmesi adına başlatılan projeler kapsamında, ilçe ayrımı yapılmaksızın yürütülen çalışmalar kapsamında dağınık ve günü birlik pazar kültürünü daha modern ve düzenli bir alış veriş alanı yapmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde kuracağı semt pazarları ile ilçelerde oluşan görüntü kirliliğinin de önüne geçmiş olacak.


EYYÜBİYE'DEKİ SEMT PAZARI KISA SÜREDE TAMAMLANACAK


Proje kapsamında Eyyübiye'nin Yenice Mahallesindeki 25 metrelik Briketçiler Bulvarı üzerinde yapımı devam eden semt pazarı kısa sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak. Nüfus bakımından Şanlıurfa'nın en yoğun bölgesi olan Eyyübiye'ye en iyi hizmeti sunabilmek için tüm detayları gözden geçirerek semt pazarı çalışmasında büyük yol kat eden Büyükşehir'in çalışması ilçe halkından da takdirle karşılanıyor. Bin metrekaresi kapalı 590 metrekaresi ise açık alan olmak üzere toplamda bin 590 metrekarelik bir alan üzerinde kurulacak olan semt pazarı tamamlandığında bölge halkının alış veriş ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak.


 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön