29 / 03 / 2024

Şanlıurfa GAP SUKAY projesinde son durum!

Şanlıurfa GAP SUKAY projesinde son durum!

GAP Vadisinde 58 Bin metrekarelik bir alana sahip olan GAP SUKAY Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. GAP SUKAY, su sporları branşında bölgenin özlem duyduğu büyük bir eksikliği giderecek.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentsel gelişimin yanı sıra sosyal hayatın her alanında refah düzeyini üst seviyelere çıkarmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Uygulamaları çerçevesinde sportif tesislere ağırlık veren ve hayata geçirdiği yeni projelerle gençlere bu yönde destek sağlamayı sürdüren Büyükşehir Belediyesi, GAP SUKAY Projesi'nin tamamlanması için imkanlarını seferber ediyor.


İçerisinde 35 bin metrekarelik gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik ada ile ada çevresindeki yeşil alan ve spor alanlarından oluşan GAP SUKAY'da gölet derinliği ise 1.5 metre olacak.


Restoranlar, kafeteryalar, teleferik, açık kapalı yüzme havuzları, aqua park, biyolojik gölet, at çiftliği, golf sahası, temalı bahçeler,çocuk oyun ve oturma alanları, ülkeler mutfağı, koşu parkuru, etkinlik meydanları, su oyunlu havuzlar, atletizm parkuru, tenis kortları,okçuluk ve Paintball sahası gibi sosyal amaçlı kullanım alanlarının tümünü içerisinde bulunduracak proje, kısa bir sürede tamamlanarak halkın hizmetine sunulacak.


TEST ÇALIŞMALARI BAŞLADI


Çalışmalarının hızla sürdüğü GAP SUKAY'a dün itibariyle su verilerek alanda ölçümler yapıldı. Dayanıklı ve uzun ömürlü malzemelerin kullanıldığı havuz platosunda ilk veriler, uygulamanın başarılı olduğunu gösterdi. Farklı etaplar şeklinde devam edecek test çalışmaları ile tamamlanacak proje sayesinde Urfa halkı, su sporları branşında her türlü etkinliğe sahip dev bir tesise kavuşmuş olacak.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön