18 / 04 / 2024

Şanlıurfa GAP Vadisi 2.Etap için çalışmalar 2017'de başlayacak!

Şanlıurfa GAP Vadisi 2.Etap için çalışmalar 2017'de başlayacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 'Daha yeşil bir Şanlıurfa için' sloganı ile kent merkezi ve 13 ilçede yapılan ve yapımı planlanan yeşil alan çalışmalarını aktarmak için basın mensupları ile buluştu.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belirli periyotlarla düzenlediği basın toplantılarının son buluşmasını yeşil alan çalışmalarına ayırdı. Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde basın mensupları ile buluşan Başkan Nihat Çiftçi, kent merkezi ile 13 ilçede yapılan ve yapımı planlanan yeşil alan çalışmalarını gazetecilere aktardı.


'Daha yeşil bir Şanlıurfa için' sloganı ile çevresel çalışmalarını tüm ilçelerde sürdürdüklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da yeşil alanlar çok önemli. Bilindiği gibi Şanlıurfa kurak bir iklim kuşağında yer alıyor. Haliyle sıcak bir iklimde olduğumuz için insanlarımızın serinlemeye, nefes almaya ve ağaçla buluşmaya ihtiyacı var. Biz de bunun farkında olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak şehrimizde mümkün mertebe kişi başına düşen yeşil alanları 13 ilçenin tümünde de arttırıyoruz. Şimdiye kadar da çok önemli ve çok büyük projelere imza atmış durumdayız" dedi. 


Başkan Çiftçi Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen yeşil alan çalışmalarını şöyle sıraladı:


GAP VADİSİ 1. ETAP


Toplam 1 Milyon 861 Bin metrekarelik alandan oluşan GAP Vadisi Projesi ile şehrin; eğlence, dinlenme ve sportif faaliyet alanları oluşturulmaya çalışılıyor. 120 Bin metrekarelik 1. etap çalışmalarının büyük çoğunluğu tamamlandı.


SELAHADDİN-İ EYYUBİ PARKI


Ahmet Yesevi Mahallesi'nde 80 Bin metrekarelik alan üzerinde Selahaddin-i Eyyubi Parkı’nı yapılıyor. Çalışmaların büyük çoğunluğu tamamlandı. Alan içerisinde; yürüyüş yolları, spor alanı, açık yüzme havuzu, oturma alanları alıyor.


OSMANLI MESİRE ALANI


Eyyübiye'de 420 Bin metrekarelik alanda yeşillendirme, mesire alanı ve şelale yapılarak sosyal yaşam alanı oluşturuluyor. Alan içerisinde; yürüyüş yolları, spor alanı, açık yüzme havuzu, oturma alanları, piknik alanları, şelale, kamelyalar yer alıyor.


BÜYÜKŞEHİR CEYLANPINAR PARKI


Ceylanpınar’da ilçenin en büyük yeşil alanı olma özelliğini taşıyan 20 Bin metrekarelik Büyükşehir Parkı tamamlandı ve Ceylanpınarlıların hizmetine sunduk. Park içerisinde;oyun grubu, spor alanları, oturma birimleri ve kamelyalar bulunuyor.


BÜYÜKŞEHİR AKÇAKALE PARKI


Akçakale'de 51 Bin metrekarelik Büyükşehir Parkı’nın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Park içerisinde; oyun grubu, spor sahaları, oturma birimleri, kamelyalar bulunur. Park, 2017yılında hizmete açılacak.


BÜYÜKŞEHİR HALFETİ PARKI


Halfeti'de 43 Bin metrekarelik Büyükşehir Parkı’nın temelini atıldı ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Park içerisinde;oyun grubu, seyir terasları, oturma birimleri, kamelyalar bulunuyor. Park, 2017 yılında hizmete açılacak.


BÜYÜKŞEHİR BOZOVA PARKI


Bozova'da 28 Bin metrekarelik Büyükşehir Parkı’nın proje çalışmaları bitti ve inşaat çalışması devam ediyor. Park içerisinde; Spor sahası, koşu parkuru, spor alanları, meydan, oyun grubu, oturma birimleri ve kamelyalar yer alıyor. Park, 2017yılında hizmete açılacak.


BÜYÜKŞEHİR BİRECİK PARKI


Birecik'te 30 Bin metrekarelik Büyükşehir Parkı’nın proje çalışmaları bitti ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Park içerisinde; Spor sahası, koşu parkuru, spor alanları, meydan, oyun grubu, oturma birimleri ve kamelyalar yer alıyor. Park, 2017 yılında hizmete açılacak.


BÜYÜKŞEHİR HİLVAN MESİRE ALANI


Hilvan'da 100 Bin metrekarelik Büyükşehir Mesire Alanı’nın temeli atıldı ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Alan içerisinde; oyun grubu, spor alanları, oturma birimleri, kamelyalar, piknik alanları bulunuyor. Mesire alanı 2017 yılında hizmete açılacak.


GAP VADİSİ 2. ETAP


Büyük bir alanı kapsadığı için birden fazla etabı olan GAP Vadisi Projesi’nde 2. etabın ihalesi yapıldı. 43 Bin metrekarelik 2. etap çalışmalarının 2017 yılında tamamlanması planlanmakta.


SUKAY (SU VE KAYAK MERKEZİ)


GAP Vadisi Projesi içerisinde yer alan ve 58 Bin metrekarelik alanı kapsayan SUKAY Projesi tamamlandı. Alan içerisinde; Ada, gölet, kafe, restoran, yürüyüş yolları mevcut.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön