26 / 04 / 2024

Şanlıurfa GAP Vadisi'nin 2 ve 5 etapları açıldı!

Şanlıurfa GAP Vadisi'nin 2 ve 5 etapları açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve toplamda 3 milyon 500 bin metrekarelik alanı kapsayan GAP Vadisinin 2. ve 5. etapları açıldı. 




Habertürk gazetesinde yer alan haber egöre, Türkiye'de genelinde şehir merkezi içerisinde yer alan en büyük yeşil alan projesi GAP Vadisi'nde 1. ve 3. etaplarının ardından bu kez 2 ve 5. etapları hizmete açıldı. Etapların açılış programı Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin ev sahipliğini yaptığı programa AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Büyükşehir yönetim kadrosu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.


Üç yılda Şanlıurfa'ya 2 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık

Programda yer alan tanıtım sunumunun ardından katılımcıları selamlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yaptığı konuşmasında son 3 sene içerisinde Şanlıurfa'daki yeşil alan miktarını 2 milyon metrekare arttırarak yeni yaşam alanları oluşturduklarını belirtti. Sıcak iklim kuşağında yer alan Şanlıurfa'da yeşil alan çalışmalarına ağırlık verdiklerini dile getiren Başkan Çiftçi, "Biz göreve geldiğimiz zaman Şanlıurfa'da 1 milyon 600 bin metrekarelik bir yeşil alan vardı. Biz bununu üzerine 2 milyon metrekare ilave ettik. Diğer tüm çalışmalarımızda olduğu gibi yeşil alan uygulamamızda da il merkezi ve ilçe ayrımı gözetmeksizin her noktaya ulaştık. Şanlıurfa'da yaşayan tüm vatandaşlarımıza eşit hizmet anlayışla yaklaştık. Ve bugün geldiğimiz noktada Türkiye'de son yılların en büyük yeşil alan çalışmasını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm etapları ile birlikte toplamda 3 milyon 500 bin metrekareye sahip olan Gap Vadisi, Şanlıurfa'mızın vizyonuna katma değer katacaktır. Bu çerçevede çalışmamızda emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum"  diye konuştu.


Geri Dön