25 / 04 / 2024

Şanlıurfa Haliliye'nin çehresi yatırımlarda değişiyor!

Şanlıurfa Haliliye'nin çehresi yatırımlarda değişiyor!

Şanlıurfa genelinde büyük bir gelişimi ve dönüşümü gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Haliliye ilçesinde gerek altyapı gerekse üstyapı alanındaki değişimleriyle ilçeyi modern bir kimliğe büründürüyor.




Sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçeye yeni bir kimlik kazandırmayı hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa trafiğinin kalbinin attığı Haliliye'de bir yandan köprülü kavşaklar, çelik köprüler yeni bulvarlar yaparken bir yandan da Şanlıurfalıların yeşille bütünleşeceği GAP Vadisi, Selahaddin-i Eyyub-i projesini bu ilçede hayata geçiriyor


Dev projeleri bir bir ilçeye kazandıran Büyükşehir Belediyesi, yapmış olduğu yenilikçi yaklaşımlarıyla gençlere yönelik hazırladığı SUKAY projesini Şanlıurfalılara kazandırdı.


Büyükşehir Belediyesi, bölgede yıllardır yaşanan trafik soruna kalıcı çözümler üretmek ve yeni bulvarlar ile bağlantı yolları açmak için Süleymaniye mahallesinde istimlak çalışmalarını sürdüren ekipler, bu kapsamda 452 bin metrekare sıcak asfalt serimi ile 87 bin metrekare kilitli parke döşedi.


Yenilikçi yaklaşımlarıyla Şanlıurfa'nın ilk prestijli caddesini Haliliye Emniyet Caddesine yapan Büyükşehir Belediyesi, bu modeli Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde yapmaya başladı.


HALİLİYE'NİN ALT YAPISI YENİLENİYOR


İlçeye kalıcı hizmetler üretmek için uzun ömürlü altyapı çalışmalarını da sürdüren Büyükşehir Belediyesi 2016 planlaması çerçevesinde 22 bin metre içme suyu  kanalizasyon hattı, 4 bin metre yağmur suyu hattı ve 13 bin metre de kanalizasyon hattı çekti.


Ayrıca ilçenin bir çok noktasında proje ve etüt çalışmalarını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, spor kompleksi, Kadınlara yönelik yeni projeler, semt pazarları ve bir çok projenin çalışmaları devam ediyor.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön