25 / 04 / 2024

Şanlıurfa Hilvan'a 120 dönümlük mesire alanı!

Şanlıurfa Hilvan'a 120 dönümlük mesire alanı!

Halk Buluşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak Hilvan'da yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Birlik ve Beraberlik İçerisinde Hilvan'ın Yaşam Kalitesini Yükseltiyoruz" dedi.




Halk Buluşmaları kapsamında her hafta bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelerek, halkın taleplerine göre çalışma programı yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, bu hafta da Hilvan'da vatandaşlarla bir araya geldi.


Halk Buluşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak Hilvan'da yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendiren Başkan Çiftçi, "Birlik ve Beraberlik İçerisinde Hilvan'ın Yaşam Kalitesini Yükseltiyoruz" dedi.


Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde de büyük bir özveri ile çalıştıklarını anlatan Başkan Nihat Çiftçi, Hilvan'da büyük ve kapsamlı çalışma başlatacaklarını vurguladı.


Yapılacak çalışmalardan önce halkın görüşlerine başvurduklarının altını çizen Başkan Çiftçi, bu görüşler doğrultusunda Hilvan'ın yaşam kalitesini yükselteceklerini söyledi. 


"Sorunların Üstüne Gideceğiz"


Başkan Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediye Başkanlığı döneminde, ilçeye bağlı 99 mahalle ile tek tek toplantıdan çıkan taleplere  göre o mahallelerde çalışmalar başlattıklarını belirterek, "Halkımızla birlikte şehrimizi yönetiyorduk. Herkesi yönetimin bir parçası haline getiriyorduk. Bizim derdimiz, Şanlıurfa'nın ve Hilvan'ın gelişmesidir. İlçemizin alt yapısı ve üst yapısı sorunlarını çözerek gerek gençlerimizin, gerekse esnafımızın mutlu olmasını benimsiyoruz. Büyükşehir olarak ilçelerimizin kalkınması ve standartlarının yükselmesi için planlı bir şekilde çalışıyoruz. Birinci olarak çözmeyi hedeflediğimiz sorunların başında içme suyu, kanalizasyon ve yol problemleri geliyor. Mahalle'de yaşayan insanlarımızın nüfus oranını göz önüne alarak, mahallelerimizin alt yapısına göre çalışma cetveli yaptık. Bunu  çalışmalar kısa sürede tamamlanacak çalışmalar değil ama Allah'ın izniyle sorunların üstesine gidip istenilen hizmeti verme noktasında özverili bir şekilde yol alacağımız çalışmalardır" diyerek konuşmasını sürdürdü.


HİLVAN'DA PRESTİJ CADDE UYGULAMASI


Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde başlattığımız prestij caddeleri uygulamasının Hilvan'da başladığına dikkat çeken Başkan Nihat Çiftçi, "İlçe merkezimizde kurum bazında ve esnafımızın yoğunlukta olduğu bölgede bir takım örnek çalışmalar başlatarak burayı prestijli bir cadde haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda bu bölgede, alt yapı anlamında ciddi problemler bulunmakta ve bununla ilgili de ciddi çalışmalar başlattık. Drenaj, yağmur suyu hattı, kanalizasyon, içme suyu konusunda diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortaklaşa çalışarak modern bir cadde haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.


SEMT PAZARI YAPILIYOR


Başkan Çiftçi, Hilvan'a yapacakları Kapalı Semt Pazarı ile ilgili ihale çalışmalarının başladığını ve kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını kaydederek, "Aynı şekilde İlçemizde vatandaşlarımızın, gençlerimizin faydalanabilmesi için yapacağımız Kültür merkezi'nin ihalesini tamamladık ve çalışmalara başladık. İlçede bulunan mezarlıklarla ilgili kapsamlı bir çalışma başlatmayı hedefliyoruz. Gerek ışıklandırma, çevre düzenlemesi, çeşmeler yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız" dedi.


HİLVAN'A MODERN PARK


Hilvan'ın yaşam merkezi ve yeşil alan ihtiyacını giderecek olan 120 dönüm üzerine modern Mesire alanı kuracaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Allah'ın izniyle projelendirme çalışmalarımızı tamamladık. İlerleyen günlerde Hilvan ilçemize yakışacak olan ve Hilvanlıların yeşil alana doyacağı 120 dönümlük mesire alanımızın ihalesini gerçekleştireceğiz. Model olarak Karaköprü'de yaptığımız mesire alanın özelliklerini taşıyacak olan Hilvan Mesire alanımızda oyun çocuk alanları, yeşil alanlar, spor aletleri, yürüme alanları, barbekü alanları gibi çok işlevsel alanlımız olacak. Birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekmekte. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri olarak hizmet yapmayı seviyoruz. Hizmet Belediyeciliğini önemsemiş durumdayız. Allah'ın izniyle halkımızın standartlarını yükselteceğiz. İlçe genelinde şehir planımızı gerçekleştirdik.  Allah razı olsun, Başkanımız Aslan Ali Bayık'ın çok emeği var. Birlik ve beraberlik içerisinde ilçemizin yaşam kalitesini yükseliyoruz. Artık yollarımız çamur içinde değil güzel ve nezih" şeklinde konuştu.


Düzenlenen halk günü kapsamında vatandaşların sorunlarını ve taleplerini tek tek dinleyip not eden Başkan Nihat Çiftçi, taleplerin 2016 yılı programına dahil edileceğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli vatandaşlar için temin edilen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine dağıttı.


BAŞKAN ÇİFTÇİ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ


Gerçekleştirilen Halk Buluşmalarının ardından Hilvanlı muhtarlarla istişare toplantısı gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi,  Büyükşehir Belediyesi olarak Hilvan'da yapacağı çalışmaları aktardı.


Muhtarların sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesinin 2016 vizyonunu muhtarlara anlattı.


2016'nın her alanda Şanlıurfa'da ve bütün ilçelerde hizmet yılı olacağını belirten Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir olarak amaçlarının ayrım yapmadan bütün ilçelere eşit bir şekilde hizmet götürmek olduğunu vurguladı.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön