26 / 04 / 2024

şanlıurfadaki mesire alanları

şanlıurfadaki mesire alanları

Yatırımlarına son sürat devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye'de yeni bir mesire alanı inşa ediyor.

Şanlıurfa Hilvan'a 120 bin metrekarelik mesire alanı!

Şanlıurfa'da başlattığı yeşil atağı çerçevesinde kent merkezine 500 bin metrekarelik yeşil alan kazandıran Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde de aynı hizmetlerini sürdürüyor.

Şanlıurfa Hilvan'a yeni mesire alanı yapılacak!

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde büyük projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Hilvan'a 100 Bin metrekarelik Mesire ve yeşil alanı kazandırıyor.

Şanlıurfa Haliliye'ye yeni mesire alanı!

Haliliye Belediyesi, Tektek Milli Parkı’nda düzenlediği alanı mesire alanı olarak vatandaşların hizmetine sundu. 24 dönümlük mesire alanında mescit, wc, oyun grubu, çardak, barbekü ve piknik masaları yer alıyor.

Şanlıurfa Hilvan'a 120 dönümlük mesire alanı!

Halk Buluşmasında, Büyükşehir Belediyesi olarak Hilvan'da yapılan ve yapılacak olan çalışmaları değerlendiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Birlik ve Beraberlik İçerisinde Hilvan'ın Yaşam Kalitesini Yükseltiyoruz" dedi.

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

Şanlıurfa Halfeti'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Şanlıurfa Halfeti'de  bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Şanlıurfa Eyyübiye'de kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Şanlıurfa'da bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mesire yerleri 1 Haziran'da açılıyor!

Koronavirüs salgınıyle gerçekleşen mücadelede uzun zamandır kapalı olan mesire alanları, sosyal hayatta normalleşmenin kademeli olarak başlamasıyler beraber 1 Haziran'da yeniden kapılarını açılıyor.

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Parkı’ndaki kahvehane ve büfeler yıkılıyor!

Şanlıurfa Viranşehir Belediyesi, parkların doğal yapısını korumak ve dinlenme alanlarına dönüştürmek için parklardaki kahvehane ve büfelerin kira sözleşmelerini iptal etti. Viranşehir Belediyesi Kahvehane ve büfelerin yıkılmasına karar verdi.

Kiralık mesire alanları!

Orman İşletme Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'nin her ilinde bulunan mesire alanları girişimcilere kiraya veriliyor. Bu mesire alanlarında restoranlar, kır lokantaları ve spor tesisleri bulunuyor...

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Şanlıurfa'da tarım arazilerinin imara açılması tartışıldı!

Türkiye'nin tarihi güzellikleri ile bilinen illerinden biri olan Şanlıurfa'da tarım alanlarının ve tarihi sit alanlarının imara açılması tartışıldı. Konu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) tarafından düzenlenen bir basın toplantısı ile yeniden gündeme getirildi.

Bursa Soğanlı, kentsel dönüşümle değerlendi!

Yatay şehirleşmenin örnek projeleri arasında yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, sosyal donatı alanları, mimari ve teknik özellikleri ile de Bursa’nın yükselen değeri oldu.

Kartal Soğanlık Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi sınırları içerisinde Riskli yapı tespitlerinin bulunduğu bazı alanların imar planı değişikliği onaylanarak askıya çıktı...

Kartal Soğanlık 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

Kartal'ın Soğanlık Mevkiideki bazı alanlar ile bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

şanlıurfadaki mesire alanları Haberi

şanlıurfadaki mesire alanları


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye Yenice'de yeni bir mesire alanı inşa ediyor. Yapımı devam eden 110 dönümlük mesire alanını inceleyen Başkan Nihat Çiftçi konuyla ilgili olarak "Yeşile önem veren bir kadro olarak yeni mesire alanları ve parklar oluşturmaya devam ediyoruz" dedi.


Eyyübiye Mesire Alanı'nda, bin 118 metre kauçuk zemin çocuk oyun alanı, 28 kamelya, 24 çeşme, 101 piknik masası, 2 adet çocuk oyun grubu ve 1 adet fitness grubu yer alacak.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Eyyübiye ilçe olarak bizim önemsediğimiz, sorunlarını çözmeye çalıştığımız bir ilçemiz. Yeşil alan bakımından şu an 110 dönümlük bir park yapılıyor. Geçtiğimiz yıl da Osmanlı Mesire alanını 100 dönümden 420 dönüme ulaştırmıştık. Şimdi ise yapacağımız bu alan ile birlikte halkımızın mesire alanı olarak kullanabileceği, park anlamında...