27 / 04 / 2024

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Mesire alanlarına 'bungalov' ayarı!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmeliğe göre, konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.



Turizm tesislerinin niteliklerine ilişkin yapılan yönetmelik değişikliği ile kampingler ve konaklama amaçlı mesire yerlerindeki tesislerin niteliğine ilişkin düzenleme yapıldı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; mesire yerlerinde bulunan konaklama ünitelerinin tamamının bungalov şeklinde düzenlenebileceği; ancak bu durumda bungalov ünitelerinin sayısının 30’u aşamayacağı belirtildi.

Turizm Tesislerinin Nitelikleri değişti

Dün Resmi Gazetede “Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayınlandı. Yönetmelik kapsamında 31 Mayıs 2019 tarihinde yürürlüğe giren Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte yeni düzenlemeler yapıldı.

En fazla 30 bungalov

Daha önce kamping alanlarının standartlarını açıklayan yönetmelik, bu kez mesire yerlerindeki tesislerin de niteliklerini belirledi. Değişiklik kapsamında “Konaklama amaçlı mesire yerleri”, “orman rejimine tabi olan, konaklamak mesire yeri olarak tahsisli kamu taşınmazı üzerinde yer alan” tesisler olarak belirtildi. Burada bulunan konaklama ünitelerinin tamamının bungalov şeklinde düzenlenebileceği, ancak bu durumda bungalov ünitelerinin sayısının 30’u aşamayacağı kaydedildi.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!


Geri Dön