24 / 04 / 2024

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.



TMMOB Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği tarafınfan önemli bir açıklama yapıldı.

Ajans Urfa'da yer alan habere göre; odanın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Mehmetçik Mahallesi'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığı kaydedildi. 

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine dur dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği'nin yaptığı açıklama şu şekilde:
“Karaköprü Mehmetçik 811 nolu parselde dini tesis alanı, sosyokültürel tesis alanı, sağlık tesis alanı, pazar alanı gibi bir mahallenin ihtiyaçlarını karşılayacak donatı alanlarını konut alanına çeviren plan değişikliğine açtığımız davayı Danıştay kararı ile kazanmış bulunmaktayız.”

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine dur dedi!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası Başkanı Mehmet Selim Açar şu ifadeleri kullandı:
"Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından Karaköprü İlçesi Mehmetçik Mahallesi 811 nolu parselde Dini Tesis Alanı, Sosyo- Kültürel Tesis Alanı, Sağlık Tesis Alanı, Pazar Alanı gibi bir mahallenin ihtiyaçlarını karşılayacak 20 dönümlük donatı adasını, konut alanına çeviren plan değişikliğine açtığımız davayı, 3.5 yıllık bir hukuk mücadelesinden sonra Danıştay kararı ile kazanmış bulunmaktayız. Halkımıza hayırlı olsun."


Geri Dön