27 / 04 / 2024

Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesi projesinde iptal şoku!

Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesi projesinde iptal şoku!

Şanlıurfa İdare Mahkemesi, TOKİ yakınlarındaki hazine arazinin "Galericiler Sitesi" yapılmak üzere satışına ilişkin işlemi 'Kooperatifin ana sözleşmesinde ve kurucu üyelerin faaliyetlerinde oto galericiliği yok' gerekçesiyle iptal etti.



Şanlıurfa İdare Mahkemesi,  TOKİ  yakınlarındaki hazine arazinin "Galericiler Sitesi" yapılmak üzere satışına ilişkin işlemi 'Kooperatifin ana sözleşmesinde ve kurucu üyelerin faaliyetlerinde oto galericiliği yok' gerekçesiyle iptal etti. "Oto Galerileri" projesi için TOKİ yakınlarında ayrılan hazine arazisinin 25.4.2013 tarihinde Şanlıurfa Otomobil, Kamyon, Kamyonet, Traktör, Oto Test, İhtisas Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifine satılmasına ilişkin işlem hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle Şanlıurfa İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 

Bu konuda 22 şahıs ve 1 firma tarafından Şanlıurfa Valiliği aleyhine açılan dava sonuçlandı. 

İdare Mahkemesi kararında, "Kooperatifin Ana Sözleşmesinde, "Oto Galericiliği" mesleğinin Kooperatifin amaç ve faaliyet konuları arasında yer almadığı gibi kurucu üyelerinin faaliyetlerinin de oto galericiliği olmadığı görülmektedir" denildi, söz konusu işlemde kamu yararı, hizmet gerekleri ve hukuka uyarlık bulunmadığı belirtildi. 

Bu arsaya dünyanın parasını yatırdık Kooperatif Başkanı Yaşar Bozkurt, hazine arazisinin Oto Alım-Satım Sjtesi projesi için satın alınmasında herhangi bir hukuksuzluk bulunmadığını belirterek, İdare Mahkemesi kararını Danıştay'a götürerek itiraz edeceklerini söyledi. 


Hizmet


Geri Dön