20 / 04 / 2024

Şanlıurfa projelerinde son durum ne?

Şanlıurfa projelerinde son durum ne?

Şanlıurfa'nın trafik yoğunluğunu en asgariye indirmek adına kent genelinde yeni bulvarlar ve yollar açan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da gelişimi ve dönüşümü gerçekleştiriyor.




Şanlıurfa'nın trafik yoğunluğunu en asgariye indirmek adına kent genelinde yeni bulvarlar ve yollar açan  Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da gelişimi ve dönüşümü gerçekleştiriyor.


Planlı bir şekilde yeni yollar inşa ederek vatandaşların beklemeden ulaşımda seyir etmesini hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yıllardır yol sorunu yaşayan Karaköprü Dağeteği Bölgesinde 25 ve 35 metrelik iki yeni bulvar ve bağlantılı olan 2 adet çelik köprü inşa ediyor.


Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yol yapım çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın yol sorununu çözeceklerini ifade etti.


Yeni kentleşmenin oluşmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak yeni yol ve bulvar çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak kentin farklı noktalarında aynı zamanda bir çok yol ve bulvarlar yapıyoruz. Karaköprü'yü Haliliye ilçesine bağlayarak bölgedeki trafik yoğunluğunun önüne geçmek için Dağ eteği bölgesinde 2 adet bulvar yapımına başladık. Şanlıurfa'nın trafiğini önemli bir ölçüde rahatlatacak olan ve yeni bir çevre yolu görevi görecek olan bulvarlarımız bir birine entegreli olarak bağlanacak. Bölgede yıllardır yaşanan yol problemine istinaden Büyükşehir Belediyesi olarak kararımızı vererek bölgeyi canlandırmaya bölge vatandaşına konforlu bir ulaşım sağlamış olacağız" dedi


"ÇELİK KÖPRÜLERLE İKİ YAKA BİR BİRİNE BAĞLACAK"


Şanlıurfa'nın trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak olan ve Karaköprü'de bulunan sulama kanalları üzerine yapımına başlanan 2 adet çelik köprüyü de inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, ulaşım projesi hakkında yetkililerden bilgi aldı.


Büyükşehir Belediyesi olarak dev projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'nın trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak olan iki adet çelik köprü sayesinde Karaköprü ve Haliliye ilçelerini bir birine bağlanacak. GAP Vadisi projesi içerisinde yer alan çelik köprülerimiz sayesinde vatandaşlarımızın bölgeye rahat bir şekilde gelecekler. GAP Vadisi Şanlıurfa'nın suyla buluşma alanı ve cazibe merkezi olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu projelerimizin alt yapı çalışmalarına şimdiden başladık. Allah'ın izniyle GAP Vadisi Projesinin 1. Etabını başlattık, ilerleyen günlerde ise ikinci ve üçüncü etabının da ihalesini gerçekleştireceğiz" dedi.


ÇİFTÇİ, "SUKAY'LA ŞANLIURFA'YA SU SPORLARINI KAZANDIRACAĞIZ"


Ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen SUKAY Projesini hakkında da açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, "SUKAY'la Şanlıurfa'ya su sporlarını kazandıracağız" dedi.


Şanlıurfa'nın beklediği önemli projelerinden biri olan GAP SUKAY projesinin son hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Nihat Çiftçi," Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfalı vatandaşlarımızı su sporları ve sosyal donatıların mevcut olduğu SUKAY Projesinde çalışmalar sona geldi. Allah'ın izniyle bu projemizin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın aileleriyle güzel zaman geçirmelerini sağlayacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


 



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön