28 / 03 / 2024

Şanlıurfa projelerinde son durum!

Şanlıurfa projelerinde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçmek için şehrin dört bir yanında sürdürdüğü yeni yol ve bulvar yapım çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdürürken, son olarak 2 Dalgeç'in (Köprülü Kavşak) yapımına başladı.





Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçmek için şehrin dört bir yanında sürdürdüğü yeni yol ve bulvar yapım çalışmalarını büyük bir özveri ile sürdürürken, son olarak 2 Dalgeç'in (Köprülü Kavşak) yapımına başladı.


Şanlıurfa-Diyarbakır Yolu istikametinde bulunan Necip Fazıl Kısakürek ve Emniyet Caddesi Kavşaklarında başlatılan Dalgeç çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şehrin dört bir yanında çalışmalarımız devam ediyor. Şanlıurfa'nın trafik sorununu kökten çözeceğiz." dedi.


Şanlıurfa'nın trafik sorununa yönelik başlatmış olduğu çalışmalarla her kesimden takdir gören Büyükşehir  Belediyesi, başlattığı Dalgeçlerin yapım çalışmaları öncesi vatandaşların rahatsız olmaması için bölgede yeni trafik düzenlemeleri getirdi.


Dalgeçlerin yapımı kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bölgede modern tekniklerle başlatılan asfalt sökme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.


Konuyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'da başlatılan gelişime ve dönüşüme dikkat çekti.


Büyükşehir Belediyesi olarak Kentin dört bir yanında başlatılan çalışmalara vurguda bulunan Başkan Nihat Çiftçi, yapımına başlanılan Dalgeçlerin tamamlanmasıyla birlikte Şanlıurfa trafiğinin nefes alacağını belirtti.


"İki Dalgeç Yapılıyor, İki Dalgeç Daha Yapılacak"


"Başlatılan çalışmalardan ve çevreye vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı tüm Şanlıurfalı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz" diyen  Başkan Nihat Çiftçi,  "Büyükşehir Belediyesi olarak kent merkezine kazandıracağımız 2 adet dalgeçin yapım çalışmalarına başladık. Emniyet Caddesi kavşağı ile Necip Fazıl Kısakürek Caddelerinde yeni yol düzenlemesi yaparak bölgede asfalt kaldırma çalışmalarımız başladı. Yapım çalışmalarıyla birlikte bölgede yaşanacak olan trafik yoğunluğunun önüne geçmek için Abide Bulvarının kuzey bölümünde yeni bulvar açma çalışmalarına başladık. Allahın izniyle ilerleyen günlerde dalgeçlerimizin yapılmasıyla birlikte Şanlıurfa daha modern bir kimlik kazanmış olacak" diyerek konuşmasını sürdürdü.


Başkan Çiftçi, bölgedeki çalışmalarla birlikte az da olsa trafikte bir yoğunluğun oluşacağını ancak, dalgeçlerin tamamlanmasıyla birlikte kentin trafiğinde çok önemli bir ölçüde rahatlamanın yaşanacağına dikkat çekti.


Yapımı başlayan iki dalgeçin yanı sıra iki dalgeçin de yapımı için hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Kent merkezinde Süleymaniye ve eski Hal Pazarı bölgesinde başlatacağımız 2 adet dalgeçin de projelendirme çalışmaları tamamlandı ve ihale aşamasında. İnşallah önümüzdeki dönemde de  çalışmalar başlayacak. Başlatılan çalışmalardan ve çevreye vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı tüm Şanlıurfalı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz.  Ayrıca bölgede Büyükşehir Belediyesi ekipleri yeni trafik levhaları ve düzenlemelerle yolda trafiği sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürülen çalışmaları yerinde ve titizlikle takip ediyoruz. Allah'ın izniyle başlatmış olduğumuz dev projelerle Şanlıurfa'nın trafik yoğunluğunu tarihe gömeceğiz" dedi.


"Şanlıurfa Gelişimi ve Dönüşümü Yaşıyor"


Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde yeni yollar açmak için çalışma başlattıklarının altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, "Eyyübiye  - Akçakale güzergahında başlatmış olduğumuz yol genişletme çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Yaşanan trafik yoğunluğunu en asgariye indirecek olan çalışmalarımızın başında ise eski Hal Pazarı bölgesinde ilerleyen aylarda yapımına başlayacağımız dalgeç çalışmalarımız var. Kent merkezinde ise trafik yoğunluğunu en asgariye indirmek için Süleymaniye mahallesi ile Haleplibahçe mevkiinde yeni Dalgeç yapma çalışmalarımız ilerleyen aylarda başlıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Şanlıurfa'da büyük bir gelişim ve dönüşümü başlatmış durumdayız. Kentin dört bir yanında yeni yollar, bulvarlar ve yeni yol düzenlemeleri getirerek trafik sorununu kökten çözeceğiz. Vatandaşların mağdur olmaması için hummalı bir çalışma içerisine girerek gerek sinyalizasyon gerekse yeni trafik yön levhaları çalışmalarını da yapıyoruz" dedi.


"Dev Projeler Devam Ediyor"


Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan ve bölgeyi hem trafik anlamında hem de sosyal yaşam merkezi anlamında gerçekleştirilen çalışmalara da değinen Başkan Çiftçi, GAP Vadisi Projesinin 1. Etabında çalışmaları büyük bir hızla sürdürdüklerini belirterek, "Yeni bulvarlarımızın ve çelik köprülerimizin çalışmaları sürüyor. Karaköprüyü Haliliye ilçesine bağlayacak ve bir çok anayolu bir birine bağlayacak olan yeni yol projemizde kentin yollarını, kılcal damarlarını birleştiriyoruz. Bölgenin en büyük sosyal donatıların mevcut olacağı ve Şanlıurfa'nın yeşil alana doyacağı 1 Milyon 861 Bin metrekarelik GAP Vadisi Projesini Şanlıurfa'mıza kazandırıyoruz. GAP Vadisi sadece yeşil alan değil, içinde bilim merkezlerinin olduğu Kapalı ve açık yüzme havuzlarının, sosyal yaşam alanlarının ve kentimizde yaygınlaşan bisiklet sürücüleri için özel bisiklet yollarının da olacağı alanlar olacak. Gerek GAP Vadisinde gerekse diğer bulvarlarımızda bisiklet durakları ve bisikletler, koyarak bu kültürün şehrimizde daha da yaygınlaşması için çalışmalar yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet endekslik çalışıyor ve bunu da ilke edinmiş durumdayız.  Şanlıurfa'yı seviyor ve hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz" şeklinde konuştu.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön